Elvis Presley opäť ožil, v Londýne vydajú jeho nový album v sprievode orchestra

NETKY.SK • 6 August 2015, 15:46 • 2 min
Elvis Presley opäť ožil, v Londýne vydajú jeho nový album v sprievode orchestra

LONDÝN - Priaznivci zosnulého amerického speváka Elvisa Presleyho sa môžu tešiť na nový album s názvom If I Can Dream: Elvis Presley With The Royal Philharmonic Orchestra, ktorý vyjde 30. októbra a ponúkne štrnásť piesní legendárneho hudobníka v sprievode orchestra.

slovakia

left justify in out

Nové party nahrával Royal Philharmonic Orchestra v londýnskych Abbey Road Studios. Na očakávanej novinke spolupracovali aj spevák Michael Bublé, gitarista Duane Eddy či talianske trio Il Volo. Produkciu mali na starosti Don Reedman a Nick Patrick. Album vyjde na CD, ale aj ako dvojvinyl. Z projektu je nadšená aj vdova po spevákovi Priscilla Presley, ktorá vyhlásila, že jej manžel by určite rád spolupracoval "s takýmto prestížnym symfonickým orchestrom".


Elvis Presley získal počas kariéry tri hudobné ceny Grammy a už ako 36-ročnému mu udelili Grammy za celoživotné dielo. Je členom štyroch siení slávy - rock'n'rollovej (1986), country (1998), gospelovej (2001) a rockabilly (2007).

 

Medzi jeho najznámejšie piesne patria napríklad Heartbreak Hotel, Blue Suede Shoes, Don't Be Cruel, Love Me Tender, Jailhouse Rock, Are You Lonesome Tonight?, Can't Help Falling in Love, Viva Las Vegas, A Little Less Conversation, In The Ghetto či Always On My Mind. Okrem hudby sa venoval tiež filmu - účinkoval v snímkach ako Miluj ma nežne (1956), Jailhouse Rock (1957) alebo Blue Hawaii (1961). Zomrel 16. augusta 1977 vo veku 42 rokov.



Tracklist albumu If I Can Dream: Elvis Presley With The Royal Philharmonic Orchestra:


01 Burning Love
02 It’s Now Or Never
03 Love Me Tender
04 Fever f. Michael Bublé
05 Bridge Over Troubled Water
06 And The Grass Won't Pay No Mind
07 You've Lost That Loving Feeling
08 There's Always Me
09 Can't Help Falling In Love
10 In The Ghetto
11 How Great Thou Art
12 Steamroller Blues
13 An American Trilogy
14 If I Can Dream



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies