Kováč zvíťazil v 1. etape na Okolo Maďarska a je v žltom

NETKY.SK • 6 August 2015, 12:26 • 2 min
Kováč zvíťazil v 1. etape na Okolo Maďarska a je v žltom

KESZTHELY - Slovák Maroš Kováč (Kemo Dukla Trenčín) zvíťazil v I. etape cyklistických pretekov Okolo Maďarska (UCI 2.2., 4. - 9. augusta) zo Szombathely do Keszthely, dlhej 112 km. Kováč sa prvenstvom v etape prebojoval na čelo celkovej klasifikácie a do rebríčka UCI Europe získal 8 bodov. Ako tretí prešiel cieľovou páskou jeho oddielový kolega Patrik Tybor.

slovakia

left justify in out

„Bol to najmä veľký boj s teplom. Bola to typická krátka etapa. Sformoval sa 10-členný únik, kde som bol spolu s Patrikom. Pelotón nám však nedovolil výraznejšie odskočiť. Asi 15 kilometrov pred cieľom sme si začali nastupovať a odišli sme štyria. Pre nás to bola výborná situácia, pretože sme tam boli obaja. V závere som sa pokúsil o únik, vyšiel mi, získal som aj niekoľko sekúnd,“ uviedol Kováč v tlačovej správe Slovenského zväzu cyklistiky.

 

Vo štvrtok je na programe 200 km dlhá etapa z Balatonföldváru do Kecskemétu. Za Kemo Dukla Trenčín štartujú na Okolo Maďarska aj Roman Broniš, Martin Dubeň, Milan Holomek. Okrem nich je v pelotóne tiež ďalší Slovák Marek Čanecký v rakúskom tíme Amplatz-BMC.

 

Výsledky Okolo Maďarska - I. etapa, Szombathely - Keszthely, 112 km:

1. Maroš Kováč (Kemo Dukla Trenčín) 2:19:26 h, 2. Janis Dakteris (Lotyš.) + 10 s, 3. Patrik Tybor (Kemo Dukla Trenčín) + 14 s, ... 12. Marek Čanecký (Amplatz-BMC), 24. Roman Broniš (Kemo Dukla Trenčín), obaja + 1:26 min

priebežné poradie: 1. Maroš Kováč (Kemo Dukla Trenčín) 2:20:40 h, 2. Janis Dakteris (Lotyš.) + 12 s, 3. Patrik Tybor (Kemo Dukla Trenčín) + 13 s, ... 12. Marek Čanecký (Amplatz-BMC) + 1:25 min, 46. Roman Broniš (Kemo Dukla Trenčín) + 1:32 min.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies