Šéf českej diplomacie Zaorálek zatiaľ do Libanonu nepocestuje

NETKY.SK • 5 August 2015, 19:17 • 2 min
Šéf českej diplomacie Zaorálek zatiaľ do Libanonu nepocestuje

PRAHA - Český minister zahraničných vecí Lubomír Zaorálek vyhovel libanonskej strane a predbežne do krajiny nepocestuje. Výsledky pátrania po pätici občanov ČR, ktorí sa mohli stať aj obeťami teroristického činu, nie sú totiž zatiaľ uspokojivé.

slovakia

left justify in out

Oficiálne miesta v Prahe sú s poskytovaním aktuálnych informácií o kauze maximálne zdržanlivé a netaja, že by veľkorysosť voči médiám v tejto súvislosti mohla ohroziť bezpečnosť nezvestných českých občanov.
     

Zaorálek však po dnešnom rokovaní krízového štábu v českej metropole potvrdil, že Česi sa mohli stať obeťami teroristického činu. Prípad preto vyšetruje Útvar pre odhaľovanie organizovaného zločinu (ÚOOZ). Práve jeho šéf Robert Šlachta by mal byť na budúci týždeň súčasťou českej delegácie pod vedením námestníka ministra zahraničných vecí Jakuba Kulhánka, ktorá odcestuje do Libanonu.
     

Cieľom tejto návštevy bude nielen pripraviť návštevu šéfa českej diplomacie, ale aj posilniť spoluprácu medzi policajnými zložkami oboch krajín, informoval internetový server Novinky.cz i spravodajská televízia ČT24.
     

V polovici júla sa neďaleko hraníc so Sýriou našlo opustené auto s osobnými vecami pätice českých občanov: reportérov televízie z Jindřichovho Hradca Pavla Kofroňa a Miroslava Dobeša, prekladateľa Adama Homsiho, vojaka, ktorý mal i skúsenosti z Afganistanu Martina Psíka, ako aj advokáta Jana Švarca, obhajcu v ČR zadržaného Alího Fajáda, o ktorého vydanie žiadajú USA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies