Korben Dallas a Zrní vyrazia na jesenné turné

NETKY.SK • 4 August 2015, 14:20 • 2 min
Korben Dallas a Zrní vyrazia na jesenné turné

BRATISLAVA - Slovenská kapela Korben Dallas a česká skupina Zrní vyrazia 22. októbra na spoločné turné.

slovakia

left justify in out

Formácie, ktoré spolu koncertovali aj minulý rok, sa ukážu do 31. októbra v piatich slovenských mestách, a to konkrétne v Bratislave, Žiline, Banskej Bystrici, Prešove a Košiciach.

 

Bratislavské trio predstaví nový koncertný program, počas ktorého by mali zaznieť aj single Sen a Kam ideme. Tie muzikanti zahrali v júli na trenčianskom festivale Pohoda. Na rad by sa mali dostať aj staršie piesne. "Záleží nám na tom, aby sa aj ľudia, ktorí nás videli hrať spolu so Zrní minulý rok, alebo v lete na festivaloch, mohli tešiť na niečo úplne nové a oplatilo sa im prísť," uviedol spevák a gitarista kapely Korben Dallas Juraj Benetin. 

 

V druhej polovici októbra by mal byť na svete aj očakávaný album Korben Dallas Symphony, na ktorom sa podieľali Slavo Solovic a Petr Ostrouchov. Dueto Sen s Anetou Langerovou a tiež videoklip k piesni by mali muzikanti ponúknuť o mesiac skôr. "Dúfame, že na koncertoch budeme môcť fanúšikom už ponúknuť hotový album. Je to ambiciózny plán, ale zatiaľ sa nám našťastie darí plniť termíny a nahrávanie je už takmer ukončené. Veľmi sa tešíme na výsledok," povedal bubeník Ozo Guttler. 

 

Aj kapela Zrní, ktorá najnovšie zverejnila videoklip k piesni Lazar z albumu Následuj kojota (2014), sa na turné veľmi teší. "Minulý rok sme zistili, že si všetci sedíme ľudsky a aj videnie sveta máme veľmi podobné. Okrem toho, spolupráca má pre obe skupiny vynikajúci efekt. V Česku sú hviezdami skôr Zrní a predstavujú tak Korben Dallas českému publiku. A na Slovensku je to zas presne naopak," vyhlásil manažér Zrní Tomáš Paleta. "V oboch krajinách chodia na naše spoločné koncerty podobné typy fanúšikov, a to je pre nás najlepší dôkaz toho, že táto spolupráca je prirodzená a úspešná," uzatvoril basgitarista Korben Dallas Lukáš Fila. 

 

Kapela Korben Dallas vznikla v roku 2010. Ich prvý album Pekné cesty (2011), ktorý vznikol ako záznam koncertu, nominovali na Radio_Head Award v kategórii Album roka - cena kritikov. Trio si počas vlaňajšieho udeľovania Radio_Head Awards prevzalo tri sošky a to v kategóriách - Koncertná kapela/interpret roka, Album roka (Karnevalová vrana, 2013) a Singel roka (Otec). Zo zatiaľ poslednej štúdiovky Banská Bystrica (2014) pochádza napríklad aj dueto s Janou Kirschner Spolu. 

 

Skupinu Zrní tvoria Jan Unger (spev, gitara, flauta) Jan Fišer (husle, spev), Jan Juklík (gitara), Jan Caithaml (basgitara, spev) a Ondřej Slavík (bicie, akordeón, beatbox, spev). Formácia z Kladna debutovala v roku 2009 albumom Voní, po ktorom nasledovali štúdiovky Hrdina počítačový hry jde do světa (2011), Soundtrack ke konci světa (2012) a spomínaná nahrávka Následuj kojota. 


Termíny turné Korben Dallas a Zrní: 
22. októbra - Bratislava, Majestic Music Club (MMC) 
23. októbra - Žilina, Nová synagóga 
24. októbra - Banská Bystrica, Urban Spot 
30. októbra - Prešov, Stromoradie 
31. októbra - Košice, Tabačka Kulturfabrik 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies