Naučte sa nosiť legíny

NETKY.SK • 6 August 2015, 11:00 • 2 min
Naučte sa nosiť legíny

BRATISLAVA - Tak rada by ste si obliekla legíny, voľné tričko a vyrazila von, ale bojíte sa, pretože trpíte predsudkami? Nemusíte! Legíny už dávno nie sú len výsadou násťročných. No aj tak s legínami stále môžete urobiť faux pas. Vytvorili sme pre vás manuál, ktorý vám pomôže sa zorientovať v tom ako ich správne nosiť.

slovakia

left justify in out

Legíny vyzerajú najlepšie ak sú skombinované s tunikou, dlhým tričkom či svetrom až pod zadok. Báť sa nemusíte ani väčších košelí. Nosiť legíny s dlhším zvrškom je dnes už klasikou a neublíži to žiadnej postave.

 

Krátky zvršok k legínam už dnes nie je takým tabu, ale má to svoje pravidlá. Na to aby ste si obliekali legíny, v ktorých vynikne vaše pozadie musíte mať dokonalú postavu. Dávajte si pozor na vyťahané legíny, alebo naopak zarezané v rozkroku. Priesvitné materiály pôsobia lacne, najmä keď pod nimi presvitá spodné prádlo a nie moc pevné pozadie. Vyberajte si také, ktoré sa čo najviac podobajú na nohavice, napríklad s imitáciou vrecka na zadnej strane.

obrazok

Nech už sú legíny akokoľvek pohodlné musíte dbať na to aby ste si v nich nespravili hanbu. S vyťahaným zadkom alebo kolenami budete vyzerať, že ste si zabudli dať dole tepláky. Legíny nemajú dlhú životnosť a musíte investovať stále do nových. 

 

Aj keď sú legíny elastické, zaobstarajte si presne vašu veľkosť. V opačnom prípade hrozí, že na vás budú vysieť alebo naopak vás obtiahnu a tak vám vyniknú miesta, ktoré majú zostať zakryté.

 

Vyberajte si tiež legíny so správnou dĺžkou, teda po členky. Tie do polovice lýtok vás opticky zbytočne zmenšia a rozšíria lýtka a to určite nechcete. 

obrazok

Dnes sa už nenosia len čierne legíny. Farieb sa nemusíte báť. Svetlé legíny noste vždy s dlhším zvrškom. Kľudne vyskúšajte aj vzorované legíny, ale pozor potom vždy zvoľte iba jednofarebné tričko.

obrazok

Ak chcete skombinovať legíny so sukňou, tak potom si určite vyberte nejakú nariasenú alebo voľnejšiu. Nevhodné sú minisukne a sukňa s dĺžkou po kolená.

 

Celý váš výsledný outfit môže pokaziť zle zvolená obuv. K legínám sa najvia hodia kotníkové topánky. Lodičky si vyžadujú viac elegantné legíny. Cez leto si k nim môžete kľudne obuť baleríny alebo sandále.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies