Fanúšikov Uprising festivalu privíta maskot - lev Golian

NETKY.SK • 3 August 2015, 15:15 • 2 min
Fanúšikov Uprising festivalu privíta maskot - lev Golian

BRATISLAVA - Bratislavský rekreačný areál Zlaté piesky pocíti tento mesiac vlnu pozitívnej energie.

slovakia

left justify in out

Z celej strednej Európy sa na Slovensko chystajú fanúšikovia reggae, ska, dubu, hip-hopu, jungle či drum & bass hudby. V dňoch 21. a 22. augusta sa uskutoční ôsmy ročník festivalu Uprising. Fanúšikov bude vítať festivalový maskot Golian. 
     

Na programe sú tento rok skutočné legendy. Z Anglicka pricestuje najúspešnejšia reggae kapela sveta UB40, ktorá dodnes predala vyše 70 miliónov nahrávok, viac ako samotný Bob Marley. V stredoeurópskej premiére sa v Bratislave predstaví Bunny Wailer, nevlastný brat Boba Marleyho a posledný žijúci člen legendárnych The Wailers. Z Jamajky okrem neho môžu očakávať aj hviezdy ako Anthony B, Chuck Fenda či Cham. Americkú scénu príde reprezentovať slávny židovský reggae spevák a beatboxer Matisyahu a newyorské hiphopové legendy Onyx. Z hiphopu sa tento rok možno ďalej tešiť na Dope D.O.D., Snak The Ripper a domácich raperov ako Boy Wonder, AMO, Supa, Strapo, Bekim a Majk Spirit s celým svojím Spirit Music Labelom.
     

Fanúšikov elektronickej hudby určite poteší britský beatboxer Beardyman so svojou neuveriteľnou one-man show a uznávaný dj a producent Shy Fx & Stamina Mc. Sobotný program hlavného pódia ukončí Kiril Djaikovski, macedónsky producent, ktorý sa výrazne podpísal pod celosvetovo populárny žáner Balkan beat. To všetko doplnia kultové mená ako Mad Professor & Earl 16, Soom T & J Star, Mungo's Hi Fi, Brother Culture či Demolition Man. 
     

Za domácu reggae a ska scénu tento rok vystúpia Medial Banana, Smola a Hrušky, Fast Food Orcehstra, Cocoman, Dr.Kary, Rida Radar, N3O Akustika a množstvo ďalších. Zahrajú aj obľúbené európske hviezdy ako Irie Maffia, Sara Lugo a Skarra Mucci. Kompletný program je na domovskej stránke festivalu www.uprising.sk.
     

Vraví sa, že kto Uprising raz zažil, celý rok čaká na jeho pokračovanie. A už čoskoro to opäť príde. Štyri hudobné stage, cinema zóna, kulinárske špeciality, množstvo workshopov, atrakcie ako zápasy v bahne, capoeira, ranná joga, chill zóna, graffiti, streetart, U-rampa a tiež možnosť kombinovať koncerty s kúpaním či vodnými športmi. To všetko nasvedčuje tomu, že 21. a 22. augusta sa všetci fanúšikovia stretnú na bratislavských Zlatých pieskoch a odpáli tú najlepšiu party.  Vstupenky sú v predaji v sieti Ticketportal. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies