Pri útoku ozbrojencov na armádnu základňu na severe Mali zomrelo desať vojakov

NETKY.SK • 3 August 2015, 15:05 • 2 min
Pri útoku ozbrojencov na armádnu základňu na severe Mali zomrelo desať vojakov

BAMAKO - Neznámi ozbrojenci zabili dnes desať vojakov na základni v obci Gourma Rharous v regióne Timbuktu na severe Mali, napísala agentúra Reuters s odvolaním sa na armádnych predstaviteľov.

slovakia

left justify in out

"Predbežne sme počet obetí na strane vojakov stanovili na desať," povedal šéf informačnej kancelárie tamojšej armády, pričom incident bližšie nešpecifikoval. 
Podľa jedného zo svedkov ozbrojenci na motocykloch udreli v pondelok ráno na tábor v Gourma-Rharouss, približne 160 kilometrov juhovýchodne od Timbuktu, pričom zabili najmenej desať vojakov a podpálili dve autá, napísala agentúra AP. 


Útok pri púštnom meste Timbuktu sa stal dva dni po prepade armádneho konvoja v oblasti položenej južnejšie. Zomreli pri ňom dvaja príslušníci ozbrojených zložiek tejto západoafrickej krajiny. 


Severné oblasti Mali ovládli po vojenskom prevrate v roku 2013 islamskí extrémisti. V rámci Francúzmi riadenej vojenskej intervencie v roku 2013 sa povstalcov podarilo rozohnať, i keď severný región je naďalej nepokojný. Útoky militantov sa v ostatnom čase zameriavajú aj na ciele, ktoré ležia viac na juhu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies