Problémy bývalého mexického kouča Herreru sa neskončili

NETKY.SK • 1 August 2015, 17:02 • 2 min
Problémy bývalého mexického kouča Herreru sa neskončili

MEXICO CITY - Bývalý tréner mexickej futbalovej reprezentácie Miguel Herrera čelí ďalšiemu škandálu, tentokrát porušil volebné zákony v krajine "trikolóry".

slovakia

left justify in out

Štyridsaťsedemročného kouča zbavili funkcie šéfa realizačného tímu pri národnom mužstve len v utorok. Rozhodnutie Mexickej futbalovej federácie (MFF) nasledovalo po lodivodom napadnutí televízneho komentátora na letisku v pennsylvánskej Philadelphii.


Temperamentný Herrera 7. júna 2015 prostredníctvom sociálnej mikroblogovacej siete Twitter podporil mexickú Stranu zelených. "Nezabudnite voliť, podporte zelených. Oni plnia sľuby," hlásalo oficiálne konto nevysokého búrliváka. Kancelária federálnej prokuratúry pre volebné zločiny v Mexiku v piatok vydala stanovisko, podľa ktorého začala vyšetrovanie Miguela Herreru. Ten porušil zákaz akejkoľvek aktivity spojenej s propagovaním politických strán krátko pred voľbami.

 

Rodák z Hidalga sa oficiálnemu vypočutiu zatiaľ vyhýba, no v rozhovore pre Fox Sports povedal: "Inkriminovaný status som napísal z vlastného presvedčenia. Za svoj čin som nedostal zaplatené, uznávam však, že to bola z mojej strany hlúposť."


Nízky a zavalitý Herrera je známy svojou výbušnou povahou, čo dal patrične najavo aj počas vlaňajších majstrovstiev sveta v Brazílii. Mexiko 26. júla tohto kalendárneho roka doviedol k triumfu 3:1 nad Jamajkou vo finále Gold Cupu a siedmej trofeji v histórii kontinentálneho šampionátu zóny CONCACAF.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies