Schmiedlová získala titul z Bukurešti

NETKY.SK • 20 Júl 2015, 07:00 • 2 min
Schmiedlová získala titul z Bukurešti

BUKUREŠŤ - Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová sa stala víťazkou dvojhry na turnaji WTA International Bucharest Open na antuke v rumunskej Bukurešti.

slovakia

left justify in out

Turnajová sedmička Schmiedlová si v nedeľňajšom finále poradila s najvyššie nasadenou hráčkou Sarou Erraniovou z Talianska za 128 minút 7:6 (3), 6:3. Pre staršiu zo sestier Schmiedlových je to druhý turnajový titul na hlavnom ženskom okruhu, premiérový získala v apríli tohto roka v poľských Katoviciach. Za bukureštský triumf jej patrí prémia 43 000 USD pred zdanením a 280 bodov do rebríčka.


"Je to asi aj moje najväčšie víťazstvo v kariére. Najmä na antuke je Erraniová veľmi dobrá tenistka, ťažko sa proti nej hrá," uviedla Karolína Schmiedlová pre agentúru SITA a k finálovému stretnutiu ďalej hodnotiaco povedala: "Bol to od začiatku veľmi ťažký zápas. Hrali sme veľmi dlhé výmeny, ja nie som taká tenistka, aby som chodila k sieti po body alebo hrala stopbaly, takže som si to všetko musela uhrať pekne zozadu. Trochu mi to spočiatku pripomínalo finále z Ria, keď som mala v prvom sete náskok 5:3 a setbal, ale našťastie, tajbrejk mi tentoraz vyšiel. Od stavu 3:3 som zahrala štyri výborne lopty... Aj druhý set bol ťažký, výmeny aj gemy boli strašne dlhé, ale ja som už nechcela ísť do tretieho setu. Napokon sa mi to podarilo. Som šťastná."


Dvadsaťročná Košičanka (nar. 20. 9. 1994) sa v pondelkovom vydaní svetového rebríčka WTA vo dvojhre stane prvýkrát slovenskou tenisovou jednotkou. Preskočí Magdalénu Rybárikovú, ktorá bola doteraz na 49. mieste renkingu. Karolína Schmiedlová figuruje v online verzii rebríčka po víťaznom finále na 44. pozícii, čo je len o jednu priečku horšie umiestnenie ako jej osobné maximum zo 4. mája 2015.


Karolína Schmiedlová odplatila bývalej svetovej päťke a finalistke Roland Garros 2012 Erraniovej prehru z februárového turnaja v brazílskom Riu de Janeiro, kde s ňou prehrala rovnako vo finále 6:7 (2), 1:6. "Byť v Top 50 na svete je výborné. Som rada, že som slovenskou jednotkou, že to aspoň raz môžem zažiť. Najradšej by som však bola, keby sme všetky Slovenky na okruhu boli vysoko, napríklad až v Top 20. Veľmi si to vážim a tešim sa z toho," skonštatovala Karolína Schmiedlová.


Schmiedlová viedla v prvom sete 3:0 aj 5:2 a mala tromfy v rukách. Nič to neznamenalo. Skúsená Erraniová vzápätí ešte zlepšila svoj prísny antukový tenis s vysokými liftovanými údermi a skalopevnou obranou nútila mladú slovenskú súperku k chybám. Talianka vyrovnala na 5:5 a mala aj brejkbal na 6:5. Slovenka sa nevzdala a v neskoršom tajbrejku sa presadila útočným štýlom. Od stavu 3:3 už nepovolila súperke ani loptičku. Setbal si vypracovala nechytateľným krížnym bekhendom a premenila ho sústredeným útokom, ktorým donútila súperku k chybe.


V druhom sete sa slovenská hráčka dočkala brejku v treťom geme a vzápätí potvrdila na 3:1. Za stavu 3:2 odvážne hrajúca Slovenka vymazala prvý brejkbal súperky krížnym bekhendom, ktorý bol v zápase jej veľkou zbraňou, ale jej súperka predsa len zrovnala krok na 3:3. Schmiedlová reagovala rebrejkom. Potom nasledoval bojovný gem s tromi zhodami a víťazným koncom pre Slovenku 5:3. Záver bol už v réžii Karolíny Schmiedlovej, zápas zakončila čistou hrou pri podaní frustrovanej súperky.


"Moja súperka dnes odohrala veľký zápas. Ja som predvádzala najlepší tenis z celého týždňa, ale nestačilo to. Bola som miestami už dosť unavená a nemohla som nájsť tie správne riešenia herných situácií. Súperka mala na všetko odpoveď. To mi bralo sebavedomie," cituje Erraniovú server rumunskej agentúry Mediafax.

Výsledok nedeľňajšieho finále dvojhry na tenisovom turnaji WTA International Bucharest Open v rumunskej Bukurešti (dotácia 250 000 USD, antuka):
Karolína Schmiedlová (SR-7) - Sara Erraniová (Tal.-1) 7:6 (3), 6:3 za 128 minút

Karolína Schmiedlová vo finále turnajov WTA:

Rio de Janeiro - február 2015 (antuka vonku, dotácia 250 000 USD)
Sara Erraniová (Tal.-1) - Karolína Schmiedlová (SR-6) 7:6 (2), 6:1

Katovice - apríl 2015 (tvrdý povrch v hale, dotácia 250 000 USD)
Karolína Schmiedlová (SR-8) - Camila Giorgiová (Tal.-3) 6:4, 6:3

Bukurešť - júl 2015 (antuka vonku, dotácia 250 000 USD)
Karolína Schmiedlová (SR-7) - Sara Erraniová (Tal.-1) 7:6 (3), 6:3

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies