Majiteľ Beitaru Jeruzalem znechutený z futbalových fanúšikov, klub ponúka na predaj

NETKY.SK • 17 Júl 2015, 12:16 • 2 min
Majiteľ Beitaru Jeruzalem znechutený z futbalových fanúšikov, klub ponúka na predaj

JERUZALEM - Majiteľ Beitaru Jeruzalem Eli Tabib vyhlásil, že ponúka slávny izraelský futbalový klub na predaj, lebo sa hanbí za jeho fanúšikov.

slovakia

left justify in out

Tí po štvrtkovom zápase 2. predkola Európskej ligy UEFA 2015/2016 na pôde belgického Charleroi zahádzali hraciu plochu svetlicami, dymovnicami a ďalšou pyrotechnikou. Beitar dohral duel s deviatimi hráčmi po tom, čo sa z trávnika predčasne porúčali na konci prvého polčasu Dasa a v 76. minúte aj Pablo.

 

Izraelský tím napokon prehral v Belgicku vysoko 1:5. Úvodný výkop stretnutia musel rozhodca oddialiť, lebo priaznivci Beitaru zahádzali trávnik desiatkami svetlíc a dymovníc, ktoré vytvorili nad hracou plochou hustý dym. To však nebolo všetko, pred koncom zápasu zasiahol domáceho brankára Nicolasa Penneteaua tvrdý predmet hodený z hľadiska, čo zapríčinilo ďalšie prerušenie hry. Jeruzalemský klub môže podľa agentúry Reuters očakávať tvrdý trest zo strany Európskej futbalovej únie.

 

Majiteľ Beitaru netajil po zápase sklamanie z fanúšikov. "Hanbím sa za nich. Rozhodol som sa ukončiť moje spojenie s izraelským futbalom a vraciam sa do Spojených štátov... Poverím môjho zástupcu, aby viedol klub, pokiaľ sa nenájde niekto, kto ho kúpi," uviedol Eli Tabib vo svojom stanovisku.

 

Beitar má časť priaznivcov združených v ultra skupine "La Familia", ktorú nedokáže klub ukontrolovať. Neslávne známy fanklub viackrát otvorene hanlivo urážal arabskú minoritu v Izraeli. Podľa izraelských médií však môžu za incident aj fanúšikovia Charleroi, ktorí údajne zdravili súpera nacistickým pozdravom. Aj tréner Beitaru Slobodan Drapič vyhlásil, že priaznivci hostí boli provokovaní domácim fanúšikovským táborom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies