Ministri financií EÚ schválili preklenovací úver Grécku

NETKY.SK • 16 Júl 2015, 16:59 • 2 min
Ministri financií EÚ schválili preklenovací úver Grécku

NIKÓZIA/ BRUSEL - Ministri financií Európskej únie vo štvrtok schválili použitie Európskeho finančného a stabilizačného mechanizmu (EFSM) na poskytnutie preklenovacieho úveru v sume 7 mld. eur pre Grécko, kým krajina dohodne svoj ďalší program núdzovej pomoci.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom šéf Európskej komisie Jean-Claude Juncker. "V priebehu dnešného popoludnia ...Rada ministrov financií krajín Európskej únie (Ecofin) dosiahla dohodu o preklenovacom financovaní," povedal Juncker vo štvrtok na tlačovej konferencii na Cypre. Jeho hovorkyňa krátko potom na Twitteri uviedla: "Dobré správy, Euroskupina a Ecofin dosiahli dohodu v súvislosti s návrhom Európskej komisie o poskytnutí preklenovacieho financovania "

 

Ministri financií eurozóny vo štvrtok "v princípe" schválili otvorenie rokovaní s Gréckom o treťom programe núdzovej pomoci. Rozhodnutie Euroskupiny však nadobudne úplnú platnosť až po tom, ako niekoľko parlamentov krajín eurozóny, vrátane nemeckého Bundestagu, tiež rokovania odsúhlasia. Ministri financií eurozóny zároveň Atény vyzvali, aby do stredy 22. júla schválili druhú sériu reforiem, a aby aktualizovali legislatívu súvisiacu s prvou sériou opatrení, ktoré už grécky parlament prijal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies