Čínski policajti zastrelili štyroch Ujgurov

NETKY.SK • 14 Júl 2015, 08:54 • 2 min
Čínski policajti zastrelili štyroch Ujgurov

ŠANGHAJ - Čínski policajti zastrelili v pondelok v meste Šen-jang v Ujgurskej autonómnej oblasti Sin-ťiang troch údajných militantov, ktorí sa s nožom v ruke bránili zatknutiu. Ďalší človek utrpel pri zásahu zranenia. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na čínske médiá.

slovakia

left justify in out

"Štyria podozriví teroristi ozbrojení nožmi, ktorých prenasledovala polícia, kládli pri zatykaní odpor. Policajti strieľali, až keď teroristi neuposlúchli varovania," uviedol odbor verejnej bezpečnosti v Šen-jangu na svojom oficiálnom účte na mikroblogu Weibo.

 

Viaceré čínske médiá uviedli, že k usmrteniu militantov došlo v pondelok popoludní, keď sa policajti počas razie chceli dostať do prenajatého domu, v ktorom boli aj tri deti. Tie polícia zadržala.

 

Ujgurská autonómna oblasť Sin-ťiang bola v uplynulých troch rokov dejiskom početných útokov, pri ktorých zahynulo niekoľko stoviek ľudí.

 

Ujgurské etnikum - turkotatárskeho etnického pôvodu a moslimského vierovyznania - sa sťažuje na hospodársky, politický a kultúrny útlak. Čínska vláda však ujgurské militantné skupiny obviňuje zo separatistických snáh a terorizmu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies