Sunday Oliseh bude novým trénerom Nigérie

NETKY.SK • 11 Júl 2015, 11:49 • 2 min
Sunday Oliseh bude novým trénerom Nigérie

ABUJA - Novým trénerom nigérijskej futbalovej reprezentácie sa stane bývalý kapitán "superorlov" Sunday Oliseh. Informoval o tom portál nigeriaworld.com.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťročný víťaz Afrického pohára národov 1994 a zlatý medailista z OH 1996 vystrieda na uvoľnenom mieste doterajšieho hlavného kouča Stephena Keshiho.


Podľa medializovaných správ sa Oliseh v utorok stretol v Londýne s prezidentom národnej federácie (NFF) Amajuom Pinnickom a Jay-Jayom Okochom, kde mal dostať konkrétnu ponuku.


"Sunday Oliseh má bohaté skúsenosti a znalosti. Prijal našu víziu a ciele smerom k rozvoju futbalu v Nigérii. Povedie našich hráčov a ja verím, že má dobré vlastnosti na to, aby harmonicky spolupracoval so všetkými zložkami futbalu v Nigérii. Zo strany NFF má maximálnu podporu. Po schválení výkonným výborom ho oficiálne predstavíme na budúci týždeň," cituje spomenutý zdroj slová Amajua Pinnicka.


Oliseh si najcennejší dres obliekal medzi rokmi 1993 a 2002, na poste defenzívneho stredopoliara odohral celkovo 54 stretnutí s bilanciou dva góly. Pamätný je predovšetkým jeho víťazný presný zásah do siete Španielska (3:2) na MS 1998 vo Francúzsku, kde unikátnou delovkou približne z 25 m prekonal brankára Andoniho Zubizarretu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies