Grécky minister obrany: Grécko stihne poslať návrh reforiem včas

NETKY.SK • 9 Júl 2015, 19:11 • 2 min
Grécky minister obrany: Grécko stihne poslať návrh reforiem včas

ATÉNY - Grécko už čoskoro, v nasledujúcich hodinách, predloží medzinárodným veriteľom návrh reforiem, ktoré sú podmienkou na dosiahnutie dohody o novom záchrannom programe.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to Panos Kammenos, minister obrany a líder koaličnej pravicovo-populistickej strany Nezávislí Gréci. Informovali o tom agentúry Reuters a AP.
     

Atény musia dnes do polnoci bruselského času predložiť veriteľom návrh reforiem, aby ich stihli preskúmať do nedeľného (12.7.) summitu lídrov Európskej únie. Hovorkyňa Európskej komisie na otázky novinárov uviedla, že Brusel do 18.30 SELČ zatiaľ žiadne návrhy z Atén nedostal.
     

Lídri eurozóny dali totiž gréckej vláde do nedele ultimátum na dosiahnutie dohody o reformách, inak hrozí zadlženej krajine odchod z eurozóny. Požadujú od gréckeho premiéra Alexisa Tsiprasa seriózny a realistický zoznam opatrení, ktoré pomôžu jeho krajine postaviť sa časom na vlastné nohy a fungovať aj bez pomoci zvonka.
     

Vláda v Aténach v stredu 8. júla predložila formálnu žiadosť o nový záchranný úver z Európskeho mechanizmu pre stabilitu (EMS) a sľúbila, že dnes dodá aj podrobný zoznam požadovaných reforiem.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies