Duda v Legii stále čaká na definitívnu dohodu klubov

NETKY.SK • 8 Júl 2015, 14:50 • 2 min
Duda v Legii stále čaká na definitívnu dohodu klubov

VARŠAVA - Slovenský futbalový reprezentant a hráč poľského tímu Legia Varšava Ondrej Duda stále nevie, kde bude pôsobiť v nastávajúcej sezóne a najbližšej budúcnosti. Jeho už dávnejšie avizovaný transfer do talianskeho klubu Inter Miláno ešte nie je definitívne spečatený a uzavretý.

slovakia

left justify in out

"Situácia sa v porovnaní so začiatkom tohto týždňa nezmenila. Ondrej je po víkendovom návrate zo sústredenia v Rakúsku stále vo Varšave, pripravuje sa v Legii a trénuje so spoluhráčmi. Čaká sa na súhlasné stanovisko a definitívnu dohodu klubov. Podľa mojich informácii rokovania naďalej pokračujú," uviedla v stredu popoludní pre agentúru SITA Ľubica Škorvaneková, ktorá 20-ročného talentovaného stredopoliara mediálne zastupuje a o situácii sa rozprávala aj s otcom hráča. "Keď príde k dohode, Ondrej odcestuje do Milána, v Interi absolvuje vstupnú lekársku prehliadku a po týchto medicínskych vyšetreniach podpíše zmluvu. Pokiaľ ide o dĺžku kontraktu, ktorá je na päť rokov či finančné aspekty, tam by malo byť všetko v poriadku. Kluby ešte doťahujú nejaké detaily, možno technické náležitosti."

 

Ondrej Duda prestúpil vo februári 2014 z MFK Košice do Legie Varšava, kde len nedávno predĺžil platnosť svojho kontraktu do 30. júna 2019. Napriek tomu je o trojnásobného slovenského reprezentanta (v najcennejšom drese skóroval zatiaľ raz - 31. marca 2015 rozhodol o výhre SR v prípravnom dueli proti Česku v Žiline /1:0/, pozn.) veľký záujem, ten v minulosti či v ostatnom období prejavili napríklad SSC Neapol, Newcastle United, FC Everton, Aston Villa, FC Southampton, Benfica Lisabon, Borussia Dortmund, 1. FC Kolín nad Rýnom, Hannover 96, VfL Wolfsburg či Bayer Leverkusen. "Čerstvo" sa podľa poľských zdrojov objavil interes jedného z menovaných klubov - Kolína nad Rýnom. Tím "capkov" obsadil v uplynulej sezóne 12. miesto v I. bundeslige a dres tohto nemeckého mužstva si oblieka aj ďalší reprezentant SR Dušan Švento. "Kolín nad Rýnom? Neviem o tom nič. Je to pre mňa nová informácia," reagovala pre SITA Ľubica Škorvaneková a zopakovala už predtým povedané: "Keďže rokovania o odchode Ondreja z Legie Varšava do Interu Miláno sú v zásadnej fáze, ďalšie kluby vôbec neriešime."

 

V prípade realizácie transferu do Milána bude šikovný ofenzívny stredopoliar Duda najdrahším odchádzajúcim futbalistom v histórii Legie Varšava, podľa neoficiálnych informácií by sa prestupová čiastka mala pohybovať medzi 3,5 až 5 miliónmi eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies