Rada pre vysielanie a retransmisiu opäť pokutovala súkromné televízie

NETKY.SK • 7 Júl 2015, 18:55 • 2 min
Rada pre vysielanie a retransmisiu opäť pokutovala súkromné televízie

BRATISLAVA - Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) dnes opäť pokutovala súkromné televízie. Vysielatelia JOJ Plus a TV Markíza dostali spolu pokutu vo výške 12.500 eur.

slovakia

left justify in out

Vysielateľ JOJ Plus dostal sankciu 8000 eur za porušenie čestnosti a slušnosti reklamy a telenákupu, ku ktorému prišlo v dňoch 12. a 14. januára odvysielaním komunikátov Eurominúty. Tie neobsahovali jednoznačné a úplné inštruovanie o spôsobe riešenia úloh.
     

Vysielateľ TV Markíza dostal pokutu 4500 eur za porušenie ochrany maloletých, keď 23. novembra minulého roka odvysielal program Rallye smrti, ktorý označil ako nevhodný pre maloletých divákov do 15 rokov. A to aj napriek tomu, že sa v ňom vyskytovali scény zobrazujúce násilie, šikanovanie a vulgárne vyjadrovanie. Program tak mal byť označený ako nevhodný a neprípustný pre maloletých divákov do 18 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies