Ruská polícia vydala príručku bezpečného zhotovovania selfie

NETKY.SK • 7 Júl 2015, 16:20 • 2 min
Ruská polícia vydala príručku bezpečného zhotovovania selfie

MOSKVA - Ruské ministerstvo vnútra predstavilo dnes zoznam bezpečnostných odporúčaní pre verejnosť, ako bez rizika zhotovovať vlastné fotografie, takzvané selfie.

slovakia

left justify in out

Opatrenie prišlo po tom, ako niekoľko mladých ľudí v krajine tragicky zomrelo pri tejto činnosti, informovala agentúra TASS.
     

Príručka s názvom "Zhotovujte si bezpečné selfie - rozkošná selfie vás môže stáť život" si kladie za cieľ minimalizovať počet obetí, ktoré si zhotovovanie uvedených záberov vyberá a zastaviť tento nebezpečný trend, uviedla hovorkyňa rezortu vnútra Jelena Aleksejevová na tlačovej konferencii.
     

"V tomto roku sa zranilo najmenej 100 osôb pri snímaní selfie a desať ľudí prišlo o život. Ľudia by si mali uvedomiť, že honba za lajkmi na sociálnych sieťach môže vyústiť do tragických následkov," varovala hovorkyňa s tým, že daná príručka bude rozširovaná najmä medzi deťmi a študentmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies