Británia si dnes pripomenie obete bombových útokov minútou ticha

NETKY.SK • 7 Júl 2015, 14:20 • 2 min
Británia si dnes pripomenie obete bombových útokov minútou ticha

LONDÝN - Británia si dnes minútou ticha uctí obete bombových útokov, ktoré sa stali 7.júla pred 10 rokmi v Londýne. Celá krajina sa ponorí do ticha o 11:30 miestneho času (na Slovensku 12:30-pozn.).

slovakia

left justify in out

Británia si takto pripomína 10.výročie teroristických útokov, ktoré si vyžiadali 52 obetí a stovky zranených. Bomby odpálili štyria samovražední atentátnici, ktorí zaútočili na sieť londýnskej hromadnej dopravy.

Transport for London potvrdila, že vodiči autobusov zastavia svoje vozidlá, ak im to dovolí dopravná situácia a taktiež budú pozastavené všetky rozhlasové oznámenia. Londýnske metro síce prevádzku neobmedzí, avšak cestujúci budú požiadaní, aby dodržali minútu ticha.

 

img

 

Ešte predtým sa však v londýnskom Hyde Parku pri pomníku obetí bombových útokov uskutočnilo slávnostné kladenie vencov, ktorého sa zúčastnil aj premiér David Cameron. Neskôr sa pri tomto pomníku uskutoční ešte jedna spomienka aj za účasti vojvodu z Cambridge.

 

Premiér David Cameron povedal, že nedávny masaker v Tunisku potvrdil, že hrozba terorizmu je tu aj po 10 rokoch, ale prisľúbil, že násilní extrémisti nezastrašia národ.

 

Predseda vlády uviedol: "Dnes krajina spoločne spomína na obete jedného z najkrvavejších teroristických útokov, ktoré sa stali na území Británie. Desať rokov po londýnskych útokoch zo 7.júla je hrozba terorizmu stále rovnako reálna a smrtiaca. Brutálna vražda 30 nevinných Angličanov dovolenkujúcich v Tunisku je pripomienkou tejto skutočnosti. My sa však nikdy nenecháme zastrašiť terorizmom. Budeme aj naďalej robiť všetko pre to, aby bola britská verejnosť v bezpečí, chrániť mysle mladých ľudí pred myšlienkami extrémistickej viery a budeme presadzovať hodnoty tolerancie, lásky a úcty, ktoré robia Britániu takou skvelou."

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies