Beastie Boys potvrdili, že už nikdy nevystúpia naživo

NETKY.SK • 3 Júl 2015, 16:27 • 2 min
Beastie Boys potvrdili, že už nikdy nevystúpia naživo

USA - Zástupcovia už nefungujúcej americkej hip-hopovej skupiny Beastie Boys potvrdili, že formácia už nikdy nebude koncertovať.

slovakia

left justify in out

Michael "Mike D" Diamond a Adam "Ad-Rock" Horovitz vlani oznámili, že bez zosnulého kolegu Adama "MCA" Yaucha, ktorý zomrel 4. mája 2012 vo veku 47 rokov na rakovinu, nenahrajú žiadne nové skladby. Teraz však potvrdili, že už sa nevrátia ani na koncertné pódiá. "Beastie Boys nikdy nevystúpia naživo bez Adama Yaucha," uviedli zástupcovia pre americký portál Pitchfork.

 

Štyridsaťosemročný Ad-Rock však tento rok v rozhovore pre magazín NME povedal, že by rád ešte niečo so 49-ročným Mikeom D vytvoril. Hudobníci predvlani spolupracovali napríklad na skladbe Bad Dancer formácie Yoko Ono Plastic Ono Band. 

 

Beastie Boys začínali ako punková kapela v roku 1981, pričom ich prvou nahrávkou bolo EP s názvom Polly Wog Stew (1982). O dva roky neskôr prešli od punku k hip-hopu. Svoj debutový album s názvom Licensed To Ill vydali v roku 1986. Po ňom nasledovali nahrávky Paul's Boutique (1989), Check Your Head (1992), Ill Communication (1994), Hello Nasty (1998), To The 5 Boroughs (2004), The Mix-Up (2007) a Hot Sauce Committee Part Two (2011). Medzi najväčšie hity skupiny, ktorá má na konte tri ceny Grammy, patria skladby (You Gotta) Fight For Your Right (To Party!), Sabotage a Intergalactic. V apríli 2012 uviedli Beastie Boys do Rock'n'rollovej siene slávy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies