Polícia obvinilia päť ľudí obvinili z obchodu s pervitínom

NETKY.SK • 3 Júl 2015, 15:52 • 2 min
Polícia obvinilia päť ľudí obvinili z obchodu s pervitínom

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NaKA) obvinil päť osôb z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov a ich držanie a obchodovanie s nimi.

slovakia

left justify in out

Agentúru SITA o tom informoval Martin Wäldl z oddelenia komunikácie a prevencie Kancelárie prezidenta Policajného zboru. Skupina piatich obvinených 61-ročný Koloman V., 38-ročná Helena G., 29-ročný Viktor S., 25-ročný Libor Ř. a 24-ročný Ladislav Dž. bola podľa obvinenia zameraná na nákup, dovoz a distribúciu pervitínu. Nákup a prevoz pervitínu z Českej republiky na Slovensko zabezpečoval Koloman V. Následne drogu riedil a dávkoval do konzumných dávok. Na riedenie omamnej látky vyrábal prekurzor z voľne dostupných liekov a chemických látok. Takto upravenú drogu odovzdával a predával cez sprostredkovateľa Ladislava Dž. k ďalšej distribúcii Helene G., Liborovi Ř. a Viktorovi S. V prípade dokázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov.

 

Počas policajnej akcie z 1. júla zaistili policajti 500 g bielej kryštalickej látky. Hodnota zaistenej drogy predstavuje na trhu približne 25 000 eur. Okrem toho zaistili policajti aj finančnú hotovosť približne 7 500 eur. Počas troch domových prehliadok a nebytových priestorov zaistili policajti chemické látky a lieky potrebné na výrobu prekurzorov omamných látok, digitálne váhy, injekčné striekačky a iné predmety využívané k baleniu pervitínu. 

 

,,Tento prípad je jedným z úspešných medzinárodných protidrogových akcií Národnej kriminálnej agentúry v spolupráci s českou protidrogovou službou," uviedol Wäldl. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies