Stoltenberg pricestoval do Rumunska na inšpekciu budúceho veliteľstva NATO

NETKY.SK • 2 Júl 2015, 12:15 • 2 min
Stoltenberg pricestoval do Rumunska na inšpekciu budúceho veliteľstva NATO

BUKUREŠŤ - Generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Jens Stoltenberg sa dnes počas návštevy Rumunska stretol s najvyššími predstaviteľmi tejto krajiny. Následne má vykonať inšpekciu lokality, na ktorej NATO postaví zariadenie v reakcii na krízu na Ukrajine. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Stoltenberg navštívi v sprievode rumunského prezidenta Klausa Iohannisa lokalitu, kde má vyrásť jedno z regionálnych veliteľstiev Jednotiek pre integráciu síl NATO (NFIU), podobné tým, ktoré vzniknú i v Poľsku, Bulharsku, Estónsku, Lotyšsku a Litve. V stredu sa stretol s ministrom obrany Mirceom Dusom.


Podľa aliancie bude šesť menších regionálnych veliteľstiev NFIU hotových koncom roka, pričom každé z nich bude mať 40-členný štáb. Ich úlohou bude zúčastňovať sa na cvičeniach a zabezpečovať v prípade potreby rýchle vyslanie síl do danej oblasti. O prítomnosť vojenských plánovačov z NATO požiadalo aj Slovensko.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies