Argentína po víťazstve 6:1 nad Paraguajom do finále Copa America

NETKY.SK • 1 Júl 2015, 11:15 • 2 min
Argentína po víťazstve 6:1 nad Paraguajom do finále Copa America

SANTIAGO - Futbalisti Argentíny sú druhými finalistami majstrovstiev Južnej Ameriky. V semifinálovom zápase Copa America deklasovali Paraguaj 6:1, pod čo sa dvoma gólmi podpísal Angel Di Maria.

slovakia

left justify in out

Kapitán Lionel Messi sa síce do streleckej listiny nezapísal, no podieľal sa až na piatich presných zásahoch.

V utorok sa tak zrodilo najväčšie víťazstvo na šampionáte od semifinále v roku 1997, keď Brazília zdolala Peru 7:0. Pre Argentínu to bol zároveň najvyšší triumf nad Paraguajom od roku 1947.

 

Zverenci Gerarda Martina sa v súboji o zlato stretnú s Čile, ktoré si zabezpečilo postup o deň skôr.

 

Copa America - semifinále (Santiago):

Argentína - Paraguaj 6:1 (2:1)

Góly: 15. Rojo, 27. Pastore, 47. a 53. Di Maria, 80. Agüero, 83. Higuain - 43. Barrios

 

 

Od úvodu boli aktívnejší Argentínčania, ktorí disponovali väčšou územnou prevahou a ich aktivita vyústila po 15 minútach do otváracieho gólu z kopačky Roja. Už o 12 minút Messi presnou prihrávkou našiel Pastoreho a ten zvýšil na dvojgólový rozdiel. Paraguaj zbrane nezložil a ešte pred polčasovou prestávkou Barrios znížil a priebežný výsledok tak sľuboval zaujímavú druhú polovicu. Tá sa však napokon niesla výlučne v réžii zverencov Gerarda Martina, ktorí krátko po zmene strán dvakrát skórovali a prakticky rozhodli o osude duelu. Paraguaj si potom už vyloženú šancu nevypracoval a na opačnej strane Argentína skompletizovala gólový koncert po góloch Agüera a Higuaina v záverečnej desaťminútovke.

 

"Naša hra bola o dosť lepšia ako proti Kolumbii. Som šťastný za toto víťazstvo a postup do finále. Bez ohľadu na výsledok však treba opraviť nejaké chybičky. Musím však povedať, že pred bránou sme boli veľmi efektívni, čo nám v minulých zápasoch chýbalo," uviedol Martino.

 

"V roku 2014 sme hrali finále MS v Brazílii, teraz máme pred sebou finále Copa America. Veľmi sa na to tešíme a určite chceme vyhrať," zdôraznil Lionel Messi.

 

"Dnes boli podstatne lepší. Hrať proti najlepším tímom znamená pre nás možnosť, ako sa do budúcnosti zlepšiť," priznal tréner Paraguaju Ramon Diaz.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies