Rusi chcú ušetriť skoro pol miliardy eur, škrtajú hotely

NETKY.SK • 22 Jún 2015, 13:55 • 2 min
Rusi chcú ušetriť skoro pol miliardy eur, škrtajú hotely

MOSKVA - Príprava a organizácia futbalových majstrovstiev sveta 2018 budú stáť Ruskú federáciu o 500 miliónov amerických dolárov menej.

slovakia

left justify in out

Hostitelia chystajú rozpočtové škrty v hoteloch a ďalšej infraštruktúre. Nariadil ich premiér Dmitrij Medvedev. Ušetriť by sa malo 29,2 miliardy rubľov (476 miliónov eur), čím sa predpokladané náklady znížia na 631,5 miliardy rubľov (10,3 miliardy eur).

 

Ruský minister športu Vitalij Mutko už v apríli referoval, že vláda sa rozhodla zredukovať počet luxusných hotelov pre potreby šampionátu, pretože po skončení podujatia by zostali nevyužité. Rusi navyše škrtli projekty na odvodňovanie.

 

"Snažíme sa optimalizovať a znižovať náklady. V prvom rade znižujeme počet hotelov," povedal Mutko. Úspory by sa tentoraz nemali dotknúť výstavby štadiónov. V súčinnosti s Medzinárodnou futbalovou federáciou (FIFA) ruská strana tiež obmedzila počet tréningových komplexov pre účastníkov MS zo 48 na 36, čiže na tri na jeden štadión. "Spolu s FIFA sme schopní optimalizovať zoznam hotelov a tréningových zariadení pre jednotlivé tímy," dodal Mutko. 

Viac ako polovicu z celkového rozpočtu šampionátu hradí štát, zvyšok pokrývajú regionálne samosprávy, štátne firmy a súkromný sektor. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies