BRATISLAVA - Ryža je dokonalá obilnina, neobsahuje lepok ani tuk, preto je vhodná aj pri celiakii a problémoch s cholesterolom.
Ryžová polievka.
Suroviny pre 4 osoby:
2PL masla, 2 nastrúhané mrkvy, 1 nastrúhaný petržlen, hrsť ryže, 3 zemiaky, soľ, petržlenová vňať,
Príprava receptu:
1. Na masle opražíme nastrúhanú mrkvu a petržlen, zalejeme vodou a pridáme prepláchnutú ryžu.
2. Povaríme 20 min. a pridáme nadrobno nakrájané zemiaky a soľ. Uvaríme do mäkka.
3. Odstavíme a nasypeme petržlenovú vňať.
Zeleninová ryža so šunkou.
Suroviny pre 4 osoby:
2 hrnčeky ryže, soľ, olivový olej, 3 mrkvy, 1 pór, 1 brokolicu, 350 g šunky,
Príprava receptu:
1. Ryžu uvaríme tak ako sme zvyknutí.
2. Mrkvu nastrúhame na hrubo, pór nakrájame na kolieska, šunku na kocky, brokolicu uvaríme nad parou do mäkka. Mrkvu a pór orestujeme na oleji do mäkka, potom pridáme šunku. Vmiešame ryžu a spolu smažíme asi 5 minút.
3. Dochutíme soľou. Na tanieri obložíme uvarenou brokolicou.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies