Roland Garros: Federer osemfinalistom bez straty setu

NETKY.SK • 29 Máj 2015, 16:25 • 2 min
Roland Garros: Federer osemfinalistom bez straty setu

PARÍŽ - Švajčiarsky tenista Roger Federer nasadený ako druhý zvíťazil v piatkovom zápase 3. kola dvojhry mužov na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros na antuke v Paríži nad Damirom Džumhurom z Bosny a Hercegoviny 6:4, 6:3, 6:2.

slovakia

left justify in out

Víťaz bol na Dvorci Philippa Chatriera efektívny pri využívaní brejkových príležitostí. Z ôsmich premenil šesť, zatiaľ čo súper jednu z piatich. Dvadsaťtriročný Sarajevčan, 87. v počítačovom poradí, vzdoroval favoritovi 88 minút.
Tridsaťtriročný bazilejský rodák Federer bude v osemfinálovom 4. kole hrať s postupujúcim zo zápasu Gael Monfils (Fr.-13) - Pablo Cuevas (Urug.-21).

 

Niekdajší líder renkingu Federer štartuje na medzinárodných otvorených majstrovstvách Francúzska 17. raz, čo je rekord medzi aktívnymi tenistami. Absolútne maximum RG držia domáci Fabrice Santoro a Francois Jauffret s 20 účasťami. Dovedna 17-násobný šampión z Majors Federer minulý rok pri Seine prehral v osemfinále s Lotyšom Ernestsom Gulbisom. Švajčiar teraz 62. štartom v rade na veľkej štvorke vyrovnal rekord otvorenej éry v podaní už neaktívnej Japonky Ai Sugijamovej.

Dvojhra mužov - 3. kolo:
Roger Federer (Švaj.-2) - Damir Džumhur (Bosna a Herc.) 6:4, 6:3, 6:2



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies