Miroslav Táborský dnes už nehrá veľa záporných postáv

NETKY.SK • 29 Máj 2015, 09:56 • 2 min
Miroslav Táborský dnes už nehrá veľa záporných postáv

BRATISLAVA - Český herec Miroslav Táborský nezvykne už hrávať toľko negatívnych postáv, ako kedysi.

slovakia

left justify in out

"Ja už mám obdobie, že zloduchov moc nehrám, hrám skôr v komédiách,“ povedal v rozhovore pre agentúru SITA. Záporné charaktery sa mu však hrajú lepšie. "Tie negatívne postavy sa dosť často dobre hrajú, pretože majú dobre napísaný dialóg, dobre napísaný vzťah a vysvetlený i dôvod, prečo sú také záporné, zatiaľ čo u kladnej postavy nemáte napísané, prečo je kladný, proste sa tak narodil,“ priblížil 55-ročný rodák z Prahy. "To ma na tej zápornej postave vždy zaujíma - čo spôsobilo, že sa ten človek tak správa a snažím sa to do tej postavy dostať, keď to ide,“ poznamenal.


Obľúbený herec si myslí, že v charaktere každého človeka je zvyčajne obsiahnuté takmer všetko. "V každom človeku je akoby latentne obsiahnuté skoro všetko a niečo z toho dokážeme dostať na povrch a zobraziť to v tej postave. Keď to zobrazíme a zahráme, je to akoby sme si v sebe urobili poriadok a zase to vrátime späť niekam hlboko a vieme, že to vo svojom osobnom živote nepoužijeme, že sa nás to netýka,“ vysvetlil Táborský. "Niekedy však človek sám seba prekvapuje, na čo myslí, čo mu beží hlavou. Niekedy sa toho až zľakne. Tieto typy postáv sú teda tak trochu dotýkaním sa tých možností v sebe a ono potom prichádza také upokojenie, keď si to človek zahrá a vyskúša a zistí, že áno, ale mňa sa to netýka, mne to nehrozí,“ uviedol. Ktorá postava mu do života dala najviac, však konkretizovať nedokáže. "Tých postáv, ktoré niekam človeka posunuli a niečo mu dali, tých bolo v živote dosť, to by bol dlhý výpočet, už mi predsa len pár rokov je,“ zasmial sa.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies