Štyria z piatich opýtaných nechcú Blattera za prezidenta FIFA

NETKY.SK • 27 Máj 2015, 07:32 • 2 min
Štyria z piatich opýtaných nechcú Blattera za prezidenta FIFA

LONDÝN - Štyria z piatich opýtaných si neželajú, aby Sepp Blatter pokračoval vo funkcii prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). Prieskum verejnej mienky zorganizovala medzinárodná mimovládna organizácia bojujúca proti korupcii Transparency International.

slovakia

left justify in out

V ankete hlasovalo 35.000 ľudí z 30 krajín sveta. Až 80 percent opýtaných uviedlo, že sú proti tomu, aby sa Blatter uchádzal o zvolenie do piateho štvorročného cyklu za sebou. Najviac odporcov mal 79-ročný Švajčiar podľa prieskumu v Čile, kde bolo proti jeho pokračovaniu vo funkcii až 99 percent respondentov. V rodnom Švajčiarsku 84 percent ľudí uviedlo, že by mal prenechať miesto inému kandidátovi.

 

Blatter mal v súboji o post hlavy svetového futbalu pôvodne troch protikandidátov. Šéf Holandskej futbalovej asociácie Michael van Praag i portugalská legenda Luis Figo však boj minulý týždeň vzdali. Zostal už len jordánsky princ Ali bin Al-Hussein, ktorý v súčasnosti zastáva pozíciu viceprezidenta FIFA.

 

Voľba nového prezidenta FIFA sa uskutoční v piatok 29. mája na kongrese organizácie v Zürichu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies