BRATISLAVA - Osvedčenú zeleninovú polievku vylepšite pečeňovými knedličkami a gurmánskou pochúťkou bude zapekaná teľacia pečeň.
Zeleninová polievka s pečeňovými knedličkami
Suroviny pre 4 osoby:
3 mrkvy, 2 petržleny, 1 kaleráb, ½ zeleru, 1 cibuľu, 1 bujón, soľ, vegetu, petržlenovú vňať, olej, 2 PL hladkej múky,
Na knedličky:
200 g kuracej pečene, 2 vajíčka, 150 g detskej krupice, 100 g strúhanky, 2 strúčiky cesnaku, soľ, majorán, mleté čierne korenie,
Príprava:
1. Cibuľu pokrájame a orestujeme na oleji. Pridáme na hrubo nastrúhanú koreňovú zeleninu, soľ, korenie, bujón, zalejeme trochou vody a dusíme do mäkka.
2. Zaprášime múkou, dolejeme vody podľa potreby a necháme prevrieť. Medzi tým si pripravíme knedličky. Pečienku a cibuľu pomelieme, pridáme ostatné ingrediencie a dobre premiešame. Vznikne nám hustejšia hmota, ktorú buď lyžicou, alebo cez haluškáreň pretláčame do vriacej polievky. Nakoniec dáme do polievky nasekanú čerstvú petržlenovú vňať a odstavíme.
Zapekaná teľacia pečeň
Suroviny pre 4 osoby:
500 g teľacej pečene, olej, 4 vajíčka, 2 cibule, 1 paradajkový pretlak, maslo, mleté čierne korenie, soľ,
Príprava:
Očistenú, umytú a odblanenú pečeň nakrájame na 4 rezne, posypeme mletým korením a prudko opečieme na oleji. Zapekaciu misy potrieme maslom, uložíme pečeň, na každú rozklepneme vajíčko. Posypeme nakrájanou cibuľou, zalejeme pretlakom a položíme kúsky masla. Pečieme, kým vajcia stuhnú. Podávame s varenými zemiakmi.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies