Pri explózii granátov v Burundi zahynuli dvaja ľudia, najmenej 10 zranených

NETKY.SK • 23 Máj 2015, 06:49 • 2 min
Pri explózii granátov v Burundi zahynuli dvaja ľudia, najmenej 10 zranených

BUJUMBURA - Najmenej dve osoby zahynuli a ďalších desať utrpelo zranenia pri explózii granátov na trhovisku v burundskej metropole Bujumbura. Uviedla to dnes agentúra AP s odvolaním sa na tamojšiu štátnu televíziu.

slovakia

left justify in out

Vyslaný reportér agentúry AP informoval, že po piatkovom výbuchu granátu na trhovisku v Bujumbure videl jednu mŕtvu osobu a najmenej desiatich zranených. Zranená predavačka ovocia zo zmieneného trhoviska potvrdila, že na mieste činu počula dve explózie. Svedkovia pre agentúru DPA však uviedli, že tam došlo takmer súčasne k výbuchu troch granátov. Africký štát Burundi je už týždne svedkom politických nepokojov. Tie prišli po vyhlásení vládnucej strany o tom, že burundský prezident Pierr Nkurunziza sa bude uchádzať o svoj post aj v treťom - päťročnom funkčnom období. Prezidentovi odporcovia pritom tvrdia, že Nkurunzizovo rozhodnutie je nezákonné.

 

Prezidentské voľby sú v Burundi naplánované na 26. júna; úrady sa obávajú, že nepokoje a násilie budú sprevádzať aj samotné hlasovanie.

 

Pri pouličných protestoch namierených proti Nkurunzizovej kandidatúre dosiaľ zahynulo najmenej 20 ľudí a ďalších 431 osôb utrpelo zranenia. Najmenej 60 osôb prišlo v Burundi o život po prezidentských voľbách v roku 2010, v ktorých zvíťazil Nkurunziza po tom, ako jeho súperi ohlásili bojkot.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies