Juventus Turín má double, v predĺžení s Laziom rozhodol Matri

NETKY.SK • 21 Máj 2015, 07:50 • 2 min
Juventus Turín má double, v predĺžení s Laziom rozhodol Matri

RÍM - Futbalisti Juventusu Turín získali v stredu triumf aj v Talianskom pohári a oslavujú prestížne double. Na Olympijskom štadióne v Ríme zdolali po predĺžení Lazio Rím gólom náhradníka Alessandra Matriho z 97. minúty 2:1.

slovakia

left justify in out

Stále útočia na zisk treble, keď sa 6. júna stretnú vo finále prestížnej Ligy majstrov 2014/2015 s FC Barcelona v Berlíne. Je to pre "starú dámu" jubilejný a rekordný 10. titul v pohári, naposledy ho však vyhrali v roku 1995.

 

Lazio išlo do vedenia už v 4. minúte, keď Stefan Radu hlavičkou po priamom kope Danila Cataldiho trafil pravý horný roh a prekonal Marca Storariho. O sedem minút vyrovnal Giorgio Chiellini. Potom si 60.000 divákov na tribúnach muselo na gól počkať až do 97. minúty, strela Matriho prekĺzla za chrbát albánskeho brankára Lazia Etrita Berishu.

Chiellini prevzal trofej z rúk talianskeho prezidenta Sergia Mattarellu. "Teraz uvidíme, či vyhráme aj tretí titul. Lazio hralo skvele a nám sa podarilo streliť góly. Treble je sen a my už máme dva tituly. Skúsime získať aj tretí, hrá sa len na jeden zápas, hoci hráme proti najlepšiemu mužstvu na svete," povedal tréner "Bianconeri" Massimiliano Allegri. Jediným talianskym klubom, ktorý vyhral treble je Inter Miláno, ktorému sa to podarilo v roku 2010 pod vedením Portugalčana Joseho Mourinha.

 

finále Talianskeho pohára 2014/2015:

Juventus Turín - Lazio Rím 2:1 po predĺžení (1:1, 1:1)

Góly: 11. Chiellini, 97. Matri - 4. Radu, 60.000 divákov.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies