Prvým podpredsedom je nitriansky primátor Jozef Dvonč

NETKY.SK • 20 Máj 2015, 18:00 • 2 min
Prvým podpredsedom je nitriansky primátor Jozef Dvonč

BRATISLAVA – Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) má oddnes nové vedenie, okrem nového predsedu, ktorý je na poste od apríla, sú vo funkcii aj jeho podpredsedovia.

slovakia

left justify in out

Rada ZMOS-u schválila vedenie na dnešnom zasadnutí v Bratislave, informoval na tlačovej konferencii predseda združenia Michal Sýkora. Prvým podpredsedom sa stal bývalý predseda Jozef Dvonč, ktorý je primátorom Nitry. „Dvonč je bývalým predsedom, čo znamená, že je zachovaná kontinuita. Pokračujeme v spolupráci, len v opačnom garde,“ povedal. Sýkora bol totiž do svojho zvolenia na post šéfa združenia prvým podpredsedom.

Okrem Dvonča rada dnes schválila aj ďalších podpredsedov. Jedným sa stal starosta obce Santovka Ľubomír Lőrincz, ktorého zároveň zvolili za predsedu komory obcí. Druhým podpredsedom je primátor Spišskej Belej Štefan Bieľak, ten je oddnes tiež predsedom komory miest. Výkonnými podpredsedami zostávajú Jozef Turčány a Milan Muška. „Zvolili sme dnes aj 138 členov predsedníctva združenia, v ktorom majú zastúpenie všetky kraje, pričom sme sa snažili schvaľovať rovnomerne,“ vysvetlil Sýkora. 

 

Starosta Štrby Michal Sýkora sa stal novým predsedom 29. apríla, zvolili si ho delegáti 26. snemu združenia. Sýkora bude predsedom štyri roky, vo funkcii vystriedal primátora Nitry Jozefa Dvonča. O post šéfa ZMOS-u sa okrem neho uchádzal i starosta obce Píla Radovan Mičunek. Michala Sýkoru na sneme v tajnom hlasovaní zvolilo 69,5 percenta delegátov, jeho protikandidáta Radovana Mičuneka 29,5 percenta. Jedno percento hlasov bolo neplatné.

 

Rada ZMOS dnes prerokovala i postoj združenia k minimálnej mzde, venovala sa tiež legislatívnej oblasti. „Prerokovali sme pripomienky a dohodli sme sa, že budeme klásť dôraz na ďalšie obdobie,“ povedal predseda. Vecných tém, ktoré chcú v najbližšom čase prerokovať, je podľa jeho slov dosť. „Budeme radi, ak budeme vo veciach, ktoré nás trápia, úspešní,“ uzavrel Michal Sýkora. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies