NHL: Babcock údajne rokoval s Buffalom

NETKY.SK • 20 Máj 2015, 07:45 • 2 min
NHL: Babcock údajne rokoval s Buffalom

NEW YORK - Kanadský hokejový tréner Mike Babcock rokoval podľa agentúry AP s tímom NHL Buffalo Sabres o možnej spolupráci v budúcej sezóne. Úspešný kouč viedol v uplynulých desiatich ročníkoch Detroit Red Wings, ktorý mu dal povolenie rokovať s inými klubmi profiligy.

slovakia

left justify in out

Podľa AP telefonoval Babcock s generálnym manažérom Sabres Timom Murraym. "Ešte zvažujem všetky možnosti. Hovoril som so všetkými tímami, s ktorými som mal hovoriť," nechcel nič prezradiť Babcock, ktorý má stále zmluvu s Detroitom do 30. júna a existuje možnosť, že ju aj predĺži. Päťdesiatdvaročný hokejový odborník už predtým oznámil, že tento týždeň definitívne rozhodne o svojej budúcnosti.

 

Babcock viedol Detroit posledných 10 sezón, v roku 2008 doviedol svoj tím k zisku Stanley Cupu a o rok neskôr do finále. Red Wings postúpili 24-krát za sebou do play off, tento rok vypadli v 1. kole s Tampou Bay Lightning. Pred Detroitom pôsobil Babcock dve sezóny v Anaheime a "káčerov" doviedol v roku 2003 do finále. Pod jeho vedením vstúpili do NHL dvaja slovenskí hokejisti Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo.

 

Podľa zámorských médií rokoval okrem Buffala aj s Torontom Maple Leafs. Nových trénerov hľadajú aj New Jersey Devils a San Jose Sharks.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies