Komorowského preferencie opäť stúpli, Duda nevyhral prvý televízny duel

NETKY.SK • 19 Máj 2015, 16:41 • 2 min
Komorowského preferencie opäť stúpli, Duda nevyhral prvý televízny duel

VARŠAVA - Niekoľko dní pred rozhodujúcim druhým kolom poľských prezidentských volieb avizujú výsledky prieskumov verejnej mienky opäť zmenu nálad.

slovakia

left justify in out

Voliči znova viac preferujú úradujúceho prezidenta krajiny Bronislawa Komorowského.
     

Po tom, ako favorit volieb obsadil v prvom kole prekvapujúco druhú priečku, aj keď iba so stratou necelého percenta hlasov, signalizovali prieskumy dočasne prevahu jeho opozičného vyzývateľa, kandidáta strany Právo a spravodlivosť (PiS) Andrzeja Dudu. Po pondelkovom televíznom dueli oboch súperov sa však preferencie Poliakov opäť zmenili. Aj analytici po dueli konštatovali, že Komorowski bol na súboj pred televíznymi kamerami lepšie pripravený a to sa odrazilo aj v náraste preferencií - od minulého týždňa o sedem percentuálnych bodov.
     

Najnovší prieskum verejnej mienky z dielne Millward Brown hovorí o 47-percentnej podpore pre Komorowského a 44 percentách preferencií pre Dudu pri stále deviatich percentách nerozhodnutých voličov.
     

O priebehu televíznej diskusie svedčí aj fakt, že 41 percent oslovených Poliakov videlo ako jej víťaza Bronislawa Komorowského, ktorého voliči vlastne po prvý raz zažili aktívne bojovať o prezidentskú funkciu, a len 35 percent sa domnievalo, že lepší dojem zanechal Andrzej Duda.
     

So záujmom o to väčším sa v Poľsku teraz očakáva druhý duel prezidentských kandidátov pred televíznymi kamerami, ktorý sa uskutoční vo štvrtok večer.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies