Predajcovia áut možno uzavreli ťažkú kartelovú dohodu

NETKY.SK • 19 Máj 2015, 12:17 • 2 min
Predajcovia áut možno uzavreli ťažkú kartelovú dohodu

BRATISLAVA - Desať firiem pôsobiacich na slovenskom trhu v oblasti distribúcie a predaja osobných a úžitkových automobilov možno uzatvorili medzi sebou ťažkú kartelovú dohodu. Protimonopolný úrad SR (PMÚ) už začal z vlastného podnetu správne konanie voči nemenovaným spoločnostiam vo veci možných dohôd obmedzujúcich obchodnú súťaž.

slovakia

left justify in out

"Získali sme podklady a informácie, na základe ktorých sme dospeli k záveru, že medzi podnikateľmi mohlo dôjsť k uzatvoreniu dohôd vo forme určenia cien tovaru, rozdelenia trhu alebo zdrojov zásobovania, koordinácie postupu pri predkladaní ponúk vo verejných obstarávaniach, ako aj k výmene citlivých obchodných informácií," povedal na utorňajšej tlačovej besede riaditeľ odboru kartelov PMÚ Peter Demčák.

 

Podľa PMÚ podnikateľom, ktorí sú účastníkmi horizontálnych dohôd medzi priamymi konkurentmi, ktoré sa považujú za ťažké kartely, hrozí pokuta až do výšky 10 % z ich obratu za predchádzajúce uzavreté účtovné obdobie. "Z desiatich prešetrovaných firiem sú deviati autorizovaní predajcovia istej značky a jeden je importér tejto značky. Ide o renomovanú a etablovanú značku na slovenskom trhu," konštatoval Demčák.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies