Oslavy s Mariánom Čišovským boli emotívne, tvrdí Hrošovský

NETKY.SK • 19 Máj 2015, 08:09 • 2 min
Oslavy s Mariánom Čišovským boli emotívne, tvrdí Hrošovský

PLZEŇ - Futbalisti českého klubu Viktoria Plzeň si víťazstvom v pondelkovom zápase 28. kola tamojšej najvyššej súťaže Synot ligy nad Vysočinou Jihlava (2:0) zabezpečili v predstihu tretí majstrovský titul v klubovej histórii. Aktívne sa na ňom podieľali aj stáli členovia základnej zostavy trénera Miroslava Koubeka - brankár Matúš Kozáčik a stredopoliar Patrik Hrošovský. Do kádra Viktorie patrí aj obranca Marián Čišovský, v jesennej časti hrával v Plzni tiež útočník Marek Bakoš

slovakia

left justify in out

Práve 35-ročnému rodákovi z Humenného Čišovskému, ktorý trpí zákernou chorobou, venovala celá futbalová Plzeň majstrovský primát. Všetci hráči mali oblečené tmavomodré tričká, na chrbte číslo 28 a nad ním nápis "Titul pre Čiša!". Tento odkaz spolu s fotografiou slovenského stopéra bol tiež ústredným motívom transparentu pod pódiom. Fanúšikovia mu aplaudovali, dojatý Čišovský zamával majstrovskou šiltovkou a dlaňou si búchal smerom k srdcu.
"Je to môj prvý titul. Bol to náš cieľ pred sezónou, tvrdo sme pracovali a teraz si to užijeme," usmieval sa po stretnutí v ruke s pivom a víťaznou cigarou Hrošovský, ktorý priznal, že oslavy s krajanom Čišovským boli veľmi emotívne. "Bolo to výnimočné. Je to preňho nepríjemná udalosť a bolo v tom veľa emócií, ale užili sme si to spolu s ním," dodal pre rozhlas.cz 23-ročný rodák z Prievidze.


Podľa mladého slovenského reprezentanta zvládla Viktoria dôležité okamihy sezóny lepšie ako hlavný rival Sparta Praha. "Zvládli sme kľúčové vzájomné zápasy a nastrieľali viac gólov. Myslím si, že sme asi boli lepší v ofenzíve. Veril som, že to zvládneme a dotiahneme do úspešného konca. Keď sa pozriete na našu súpisku a zostavu, zistíte, že väčšina hráčov má skúsenosti s bojom o titul a viacerí z nich sú reprezentanti," skonštatoval Hrošovský, ktorého v závere striedal veterán Pavel Horváth. "Pavel je tu ikona a legenda klubu, takže sme všetci chceli, aby sa dostal na trávnik. Po sezóne sa lúči. Mohli sme sami vidieť, ako to s ním na ihrisku vyzeralo. Tipujem, že oslavy bude manažovať hlavne on," dodal na záver Hrošovský.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies