Vláda Saudskej Arábie hľadá cez inzerát osem nových katov

NETKY.SK • 19 Máj 2015, 10:50 • 2 min
Vláda Saudskej Arábie hľadá cez inzerát osem nových katov

RIJÁD - Inzerát na portáli saudskoarabskej vlády ponúkajúcom voľné pracovné miesta vyzerá na prvý pohľad normále. Ministerstvo sociálnych vecí hľadá osem nových zamestnancov, špeciálna kvalifikácia alebo skúsenosti nie sú nutné. Budúci plat sa z neho uchádzač nedozvie.

slovakia

left justify in out

O čo ide, je jasné až na druhý pohľad: hľadajú sa muži, ktorí budú "vykonávať trest smrti a trest za krádeže". Uchádzači budú v prípade, že ich vyberú, popravovať usvedčených zločincov podľa rozsudku buď sťatím hlavy, alebo odseknutím končatiny, informoval dnes nemecký týždenník Der Spiegel.

 

Trest smrti hrozí v Saudskej Arábii okrem iného za vraždu, obchodovanie s drogami a pašovanie zbraní. Rozsudok sa zvyčajne vykonáva sťatím hlavy na verejných miestach. Naposledy sa tak stalo v nedeľu, keď bol popravený muž odsúdený za trestný čin súvisiaci s drogami.

 

Podľa ľudskoprávnych organizácií vykonali od začiatku tohto roka v Saudskej Arábii 85 popráv, väčšinou za drogové delikty. Vlani tam popravili sťatím 88 ľudí. Viac ľudí bolo popravených len v Číne a Iráne.

 

Saudská Arábia nemá kodifikované trestné právo. Obžalovaní sú teda do značnej miery vydaní na milosť a nemilosť prísne konzervatívnych sudcov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies