O Na Li natočia dokument, Číňanka bude konzultantkou

NETKY.SK • 17 Máj 2015, 10:34 • 2 min
O Na Li natočia dokument, Číňanka bude konzultantkou

HONGKONG - Hongkonský režisér Peter Ho-Sun Chan chce natočiť životopisný filmový príbeh o bývalej čínskej tenistke Na Li.

slovakia

left justify in out

Jediná hráčka z Ázie, ktorá vyhrala turnaj Grand Slamu, bude pomáhať pri tvorbe dokumentu. Produkcia projektu sa začne v druhej polovici tohto kalendárneho roka, do kín by sa mal dostať v roku 2016. Finančné detaily o filme zatiaľ nezverejnili.


"Na Li mala veľký sen a našla spôsob, ako ho premeniť na realitu. Porušila pravidlá, postavila sa rôznym konvenciám a stala sa legendou," povedal režisér Chan, ktorý teraz hľada herečku do hlavnej úlohy aj medzi samotnými tenistkami.


Na Li sa stala prvou čínskou víťazkou grandslamového turnaja, v roku 2011 ovládla parížsky Roland Garros. Ďalší titul pridala vlani na Australian Open, kde vo finále zdolala Dominiku Cibulkovú. Pred rokom ukončila aktívnu kariéru pre chronické problémy s kolenami. Tridsaťtriročná Číňanka teraz očakáva narodenie prvého potomka. Pri dokumente bude konzultantkou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies