Spiš so Žilinou a Českom spoja medzinárodné vlaky

NETKY.SK • 14 Máj 2015, 15:00 • 2 min
Spiš so Žilinou a Českom spoja medzinárodné vlaky

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Medzinárodné vlaky RegioJet jazdiace na trase z Prahy do Košíc a späť začnú od 14. júna opäť zastavovať v Spišskej Novej Vsi.

slovakia

left justify in out

„Pre veľký záujem začneme od polovice júna zastavovať s medzinárodnými spojmi aj v metropole Spiša. K dennému páru vlakov zároveň pribudne ako novinka aj nočný pár vlakov, ktorý zabezpečí spojenie východu Slovenska s Ostravou, Olomoucom či Prahou,“ uviedol Radim Jančura, majiteľ spoločnosti RegioJet. Kým denný pár vlakov bude premávať počas celého týždňa, nočný pár vlakov vo štvrtok, piatok a v nedeľu. Zo Spišskej Novej Vsi v smere na Žilinu, Ostravu, Olomouc a Prahu budú vlaky odchádzať každý deň o 8:55 s príchodom do Prahy o 16:10, nočné vlaky vo štvrtok, piatok a nedeľu o 22:16 s príchodom do Prahy o 6:18 nasledujúceho dňa. Z Prahy na Slovensko bude medzinárodný vlak RegioJet odchádzať o 7:48 denne, do Spišskej Novej Vsi príde o 15:01, nočný vlak vo štvrtok, piatok a nedeľu pôjde z Prahy o 21:56, do Spišskej Novej Vsi príde nasledujúce ráno o 5:37. Na bezpečnosť v nočných vlakoch bude okrem palubného personálu dozerať aj bezpečnostná služba.

 

RegioJet pôvodné jediné spojenie Prahy a ďalších českých miest so Žilinou na jeseň minulého roka doplnil o nový pár vlakov, ktorý zabezpečuje prepravu cestujúcich na trase medzi Košicami a Prahou. Od platnosti nového grafikonu v decembri 2014 prepravili za prvé tri mesiace dva páry vlakov, spájajúce denne Košice, Poprad, Martin a Žilinu s destináciami v Českej republike, takmer 108-tisíc cestujúcich. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies