Lysenko: Proruskí separatisti sťahujú ťažkú techniku k demarkačnej čiare

NETKY.SK • 13 Máj 2015, 13:41 • 2 min
Lysenko: Proruskí separatisti sťahujú ťažkú techniku k demarkačnej čiare

KYJEV - Za posledných 24 hodín bolo v oblasti konfliktu na východe Ukrajiny zranených desať vládnych vojakov, informoval dnes hovorca vládnej protiteroristickej operácie (ATO) Andrij Lysenko, ktorý spresnil, že k obetiam na životoch nedošlo.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Lysenko opäť obvinil proruských separatistov z porušovania dohody o prímerí a z použitia zbraní, ktoré majú byť v súlade s mierovými protokolmi podpísanými v Minsku stiahnuté z demarkačnej čiary. 
     

Uviedol, že napätá je situácia v obci Šyrokyne, ktorá leží neďaleko strategicky významného prístavu Mariupol na pobreží Azovského mora. Ostreľovaniu protivníka bola znova vystavená obec Pisky, ako aj Artemivsk, Leninske či Kirove. Do rána bola terčom ostreľovania Stanycja Luhanska. V obci Opytne protivník zasiahol aj civilné objekty, dodal Lysenko podľa agentúry Ukrinform.

     

Lysenko upozornil, že v posledných dňoch sa proruskí separatisti výrazne zaktivizovali a ťažkú techniku začali sťahovať k demarkačnej čiare.
     

Okrem toho vládne sily nad svojím územím opäť zaznamenali prelety bezpilotných lietadiel, a to nad mestami Ščasťa, Orlovske, Talakivka či Čermalyk. 
     

Prípady porušenia prímeria hlásia aj úrady oboch samozvaných republík vyhlásených pred rokom na území Donbasu. Ministerstvo obrany Doneckej ľudovej republiky (DĽR) v noci nadnes zaznamenalo ostreľovanie areálu letiska v Donecku. Celkovo boli pozície ozbrojených zložiek DĽR za uplynulých 24 hodín viac ako 40-krát terčom paľby vládnych síl. V dôsledku ostreľovania vypukli na viacerých miestach v meste Horlivka požiare - poškodené sú budovy dvoch škôl a materskej školy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies