Hollandova ochranka na Kube zlyhala: Do jeho apartmánu prenikol neznámy muž

NETKY.SK • 13 Máj 2015, 08:58 • 2 min
Hollandova ochranka na Kube zlyhala: Do jeho apartmánu prenikol neznámy muž

PARÍŽ - Neznámemu mužovi sa v noci na pondelok v hoteli Nacional v kubánskej Havane podarilo preniknúť do apartmánu, v ktorom bol v tom čase ubytovaný francúzsky prezident Francois Hollande. Informovala o tom dnes televízia BFMTV.

slovakia

left justify in out

Uviedla, že teoreticky musí byť hotelová izba určená pre prezidenta niekoľko dní pred jeho návštevou akýmsi nedotknuteľným územím. BFMTV s odvolaním sa na týždenník Le Point však upozornila, že Hollandova ochranka zlyhala, lebo do apartmánu sa v noci na pondelok dostal asi 60-ročný muž.

 

Ako upozornil týždenník, "za (Francoisa) Mitterranda, (Jacqua) Chiraca alebo (Nicolasa) Sarkozyho sa to nikdy nestalo". Le Point však súčasne pripomína, že napriek postupnému otváraniu sa svetu je Kuba bezpečnostnými službami stále označovaná za rizikový štát.

 

Úrad na ochranu prezidenta republiky (GSPR), ktorého úlohou je chrániť Hollanda, bol pritom už niekoľkokrát terčom kritiky za nedbanlivosť a nedôslednosť počas jeho výjazdov. Naposledy sa tak stalo v januári, keď sa Hollande objavil v redakcii satirického týždenníka Charlie Hebdo len necelú hodinu po tom, ako tam dvojica islamistov zastrelila 12 ľudí. Hollande sa tam dostavil ešte pred tým, ako bolo miesto činu úplne zabezpečené, konštatoval Le Point.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies