FOTO Recept: Krupicové guľky plnené údeným mäsom

NETKY.SK • 14 Máj 2015, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Krupicové guľky plnené údeným mäsom

BRATISLAVA - Krupica vzniká procesom mletia obila, kde sa najskôr melú hrubšie časti, ktoré sú zbavené šupiek.

slovakia

left justify in out

Suroviny pre 4 osoby:

200 g údeného mäsa, 1 kg v šupke uvarených zemiakov, 300 g hrubej múky, 300 g krupice, 1 vajíčko, 3 PL masti, soľ, kyslá kapusta, rasca, 1 PL hladkej múky, 2 cibule,

 

Príprava receptu:

1. Uvarené a vychladnuté zemiaky očistíme a nastrúhame na drobnom strúhadle. Pridáme múku, krupicu, vajíčko, trošku soli a vypracujeme cesto.

 

obrazok

 

2. Medzi tým ako ho musíme nechať odpočívať, pripravíme kapustu. Tú dáme do hrnca spolu s rascou, zalejeme vodou a udusíme do mäkka.

 

obrazok

 

3. Potom z masti a hladkej múky pripravíme zápražku, ktorú pridáme ku kapuste, necháme prejsť varom a odstavíme. Ak je príliš kyslá dochutíme cukrom.

 

obrazok

 

4. Údené mäso pokrájame na maličké kocky. Z cesta vytvarujeme valček, ktorý pokrájame na rovnaké kúsky. Tie rukou roztlačíme na placky, do stredu dáme mäso a vytvarujeme guličky, ktoré varíme v slanej vode asi 10 minút.

 

obrazok

 

5. Kapustu a plnené guľky pred podávaním prelejeme opraženou cibuľou.

 

obrazok

 

Čas prípravy: 120 minút

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies