BRATISLAVA - Krupica vzniká procesom mletia obila, kde sa najskôr melú hrubšie časti, ktoré sú zbavené šupiek.
Suroviny pre 4 osoby:
200 g údeného mäsa, 1 kg v šupke uvarených zemiakov, 300 g hrubej múky, 300 g krupice, 1 vajíčko, 3 PL masti, soľ, kyslá kapusta, rasca, 1 PL hladkej múky, 2 cibule,
Príprava receptu:
1. Uvarené a vychladnuté zemiaky očistíme a nastrúhame na drobnom strúhadle. Pridáme múku, krupicu, vajíčko, trošku soli a vypracujeme cesto.
2. Medzi tým ako ho musíme nechať odpočívať, pripravíme kapustu. Tú dáme do hrnca spolu s rascou, zalejeme vodou a udusíme do mäkka.
3. Potom z masti a hladkej múky pripravíme zápražku, ktorú pridáme ku kapuste, necháme prejsť varom a odstavíme. Ak je príliš kyslá dochutíme cukrom.
4. Údené mäso pokrájame na maličké kocky. Z cesta vytvarujeme valček, ktorý pokrájame na rovnaké kúsky. Tie rukou roztlačíme na placky, do stredu dáme mäso a vytvarujeme guličky, ktoré varíme v slanej vode asi 10 minút.
5. Kapustu a plnené guľky pred podávaním prelejeme opraženou cibuľou.
Čas prípravy: 120 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies