Tesco vymenovalo Deloitte za svojho nového audítora

NETKY.SK • 11 Máj 2015, 15:29 • 2 min
Tesco vymenovalo Deloitte za svojho nového audítora

LONDÝN - Najväčší britský obchodný reťazec Tesco vymenoval spoločnosť Deloitte za svojho nového audítora, čím po účtovnom škandále ukončil 32-ročnú spoluprácu s audítorskou firmou PricewaterhouseCoopers (PwC). Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Zmena audítora vyplynula po oficiálnom tendri, na ktorom sa PwC nezúčastnil. "Po vzájomnej dohode PwC súhlasil s tým, že sa na tendri nezúčastní. PwC preto po tohtoročnom valnom zhromaždení odstúpi z pozície firemného audítora," uviedlo Tesco.

 

Tesco v septembri minulého roka oznámilo, že nadhodnotilo zisk za 1. polrok 2014 o 250 miliónov libier (347,42 milióna eur) v dôsledku nesprávnych účtových platieb od dodávateľov. Neskôr sa táto suma ešte zvýšila na 263 miliónov libier.

 

Škandál viedol k odchodu niekoľkých členov vedenia a k vyšetrovaniu britského Úradu pre závažné podvody (SFO), Rady pre finančné spravodajstvo (FRC) a sektorového dozorného úradu. Tesco ešte nie je z najhoršieho vonku, keďže môže očakávať žaloby investorov v Británii aj USA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies