FL: Kóňa si myslí, že Senica nebude hrať v pohárovej Európe

NETKY.SK • 11 Máj 2015, 14:58 • 2 min
FL: Kóňa si myslí, že Senica nebude hrať v pohárovej Európe

BRATISLAVA - Futbalisti Senice si domácou prehrou s lídrom tabuľky AS Trenčín 0:4 v rámci 29. kola Fortuna ligy veľmi skomplikovali situáciu v súvislosti s možným štartom v európskych pohároch 2015/2016.

slovakia

left justify in out

Klubu zo Záhoria patrí štyri kolá pred koncom najvyššej slovenskej súťaže 5. miesto so 40 bodmi, na štvrtú priečku Slovana Bratislava, znamenajúcu poslednú miestenku do Európskej ligy, majú Seničania odstup 5 bodov. "Myslím si, že sme definitívne stratili šancu hrať v Európe," citoval portál fortunaliga.sk slová špílmachra FK Senica Tomáša Kóňu, ktorý však zároveň zdôraznil: "Musíme zdvihnúť hlavy a dohrať sezónu so cťou."

 

Hráčsku kabínu dosť šokovali udalosti súvisiace s neštandardným odchodom trénera Jozefa Kostelníka z klubu. Ako je známe, pár hodín pred spomenutým piatkovým ligovým súbojom proti Trenčínu prišlo k ukončeniu spolupráce medzi vedením FK Senica a 44-ročným kormidelníkom, dôvodom vraj boli názorové nezhody. Proti AS viedol mužstvo dovtedajší asistent Eduard Pagáč, ktorého spolu s trénerom brankárom Miroslavom Mentelom poverili do konca jarnej časti. "Prišli sme popoludní na zraz a oznámili nám, že tréner Kostelník v klube končí. Všetci sme zostali ako obarení, poriadne nás to vykoľajilo. Snažili sme sa navzájom povzbudzovať, ale aj bezprostredne pred zápasom proti Trenčínu som cítil, že to nie je ono. Nálada bola zlá, nevedeli sme sa s tým stotožniť," poznamenal Tomáš Kóňa a priznal, že výkon mužstva to výrazne ovplyvnilo: "Nehľadáme výhovorky na vysokú prehru s AS. Táto vec však jednoznačne mužstvom zamávala a na ihrisku to bolo vidieť. Stretnutie sme nezvládli po psychickej stránke. Naše hlavy boli úplne inde." 

 

Dôvodom Kostelníkovho konca na senickej lavičke po štyroch mesiacoch účinkovania boli údajne názorové nezhody s vedením klubu, tie však oficiálne stanovisko bližšie nešpecifikovalo. V tomto prípade vraj mohlo ísť o skutočnosť, že dnes už bývalý kouč "Záhorákov" nedával dostatočný priestor mladým odchovancom klubu. "O tomto my hráči nič nevieme. Ja som práve mal pocit, že hoci nám nie všetky zápasy vyšli podľa predstáv, konečne sme mali v kabíne takú pohodičku. Tým šokujúcejšia pre nás bola správa, ktorú sme sa v piatok dozvedeli," dodal 31-ročný skúsený stredopoliar Tomáš Kóňa, ktorý si päťkrát obliekol aj dres A-tímu SR. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies