Alfonso Cuarón bude predsedať porote na MFF Benátky

NETKY.SK • 11 Máj 2015, 14:28 • 2 min
Alfonso Cuarón bude predsedať porote na MFF Benátky

BRATISLAVA - Mexický filmár Alfonso Cuarón bude predsedom hlavnej poroty na 72. ročníku Medzinárodného filmového festivalu v Benátkach, ktorý sa uskutoční od 2. do 12. septembra.

slovakia

left justify in out

Porota, ktorá bude mať celkovo deväť členov, rozhodne o držiteľovi Zlatého leva pre najlepší film. Mená zvyšných porotcov oznámia neskôr. Informovali o tom organizátori festivalu na čele s riaditeľom Albertom Barberom.

 

Päťdesiattriročný Alfonso Cuarón má na konte filmy ako Malá princezná (1995), Veľké nádeje (1998), Mexická jazda (2001), Harry Potter a väzeň z Azkabanu (2004), Potomkovia ľudí (2006) alebo Gravitácia (2013). Dosiaľ si vyslúžil šesť nominácií na Oscara, pričom dve ceny americkej Akadémie filmových umení a vied sa mu podarilo získať, keď ho v roku 2014 ocenili za strih a réžiu Gravitácie. V druhej menovanej kategórii mu udelili aj Zlatý glóbus a cenu BAFTA, ktorú dostal aj ako jeden z producentov sci-fi v kategórii Najlepší britský film. Cenu Britskej akadémie filmových a televíznych umení získal aj v roku 2007 ako spoluproducent snímky Faunov labyrint (2006). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies