BRATISLAVA - Krupicu môžeme používať aj na zahustenie polievok, ako napríklad v nasledujúcom recepte.
Suroviny pre 4 osoby:
2 mrkvy, 1 petržlen, 1 kaleráb, 1 bujón, 2 PL masla, 2 PL krupice, 1 cibuľu, soľ, mleté čierne korenie, vegetu, petržlenovú vňať,
Príprava receptu:
1. Cibuľu pokrájame na drobno a opekáme na masle. Pridáme krupicu a spolu opražíme.
2. Na tento základ pridáme očistenú a na drobno nastrúhanú zeleninu. Vložíme bujón, pridáme soľ, vegetu, korenie, zalejeme vodou a udusíme do mäkka.
3. Podľa potreby dolejeme vodou. Na tanieri zdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies