FOTO Recept: Štipľavý hovädzí perkelt

NETKY.SK • 7 Máj 2015, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Štipľavý hovädzí perkelt

BRATISLAVA - Niekoľko maďarských jedál sa udomácnilo aj na našich jedálnych lístkoch. Je to práve tento perkelt.

slovakia

left justify in out

Suroviny pre 4 osoby:

3 cibule, 500 g hovädzieho mäsa, 1 PL worchestrovej omáčky, 1 PL mletej sladkej papriky, 3-4 strúčiky cesnaku, soľ, mleté korenie, 1 pohár leča, 1 feferónku, 2 bobkové listy, olej, 1 nastrúhaný zemiak na zahustenie,

 

Príprava:                                     

1. Mäso a cibuľu pokrájame na rovnaké kúsky, ktoré spolu orestujeme na oleji. 

 

img

 

2. Pridáme soľ, korenie, worchester, mletú papriku, prelisovaný cesnak, bobkové listy, nakrájanú feferónku a spolu chvíľu opekáme. Zalejeme vodou a udusíme do mäkka. 

 

img

 

img

 

img

 

img

 

3. Vložíme lečo a nastrúhaný zemiak. Ten nám krásne zahustí šťavu, takže nepotrebujeme múku. Dusíme toľko, kým sa zemiak úplne rozvarí.

 

img

 

img

 

img

 

Podávame s chlebom.

 

img

 

Čas prípravy: 120 minút

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies