BRATISLAVA - Niekoľko maďarských jedál sa udomácnilo aj na našich jedálnych lístkoch. Je to práve tento perkelt.
Suroviny pre 4 osoby:
3 cibule, 500 g hovädzieho mäsa, 1 PL worchestrovej omáčky, 1 PL mletej sladkej papriky, 3-4 strúčiky cesnaku, soľ, mleté korenie, 1 pohár leča, 1 feferónku, 2 bobkové listy, olej, 1 nastrúhaný zemiak na zahustenie,
Príprava:
1. Mäso a cibuľu pokrájame na rovnaké kúsky, ktoré spolu orestujeme na oleji.
2. Pridáme soľ, korenie, worchester, mletú papriku, prelisovaný cesnak, bobkové listy, nakrájanú feferónku a spolu chvíľu opekáme. Zalejeme vodou a udusíme do mäkka.
3. Vložíme lečo a nastrúhaný zemiak. Ten nám krásne zahustí šťavu, takže nepotrebujeme múku. Dusíme toľko, kým sa zemiak úplne rozvarí.
Podávame s chlebom.
Čas prípravy: 120 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies