KDH: Nepripravená rekonštrukcia ciest ničí živiteľov rodín

NETKY.SK • 6 Máj 2015, 12:23 • 2 min
KDH: Nepripravená rekonštrukcia ciest ničí živiteľov rodín

BRATISLAVA – KDH vidí za rekonštrukciou ciest likvidáciu živiteľov rodín. Ako povedal dnes pre agentúru SITA podpredseda KDH Ján Hudacký, dopravná situácia pre necitlivú a nedostatočne pripravenú rekonštrukciu ciest I. triedy medzi Bardejovom a Svidníkom (I/77) a medzi Giraltovcami a Svidníkom (I/73) v tom istom čase spôsobuje vážne problémy živnostníkom, malým a stredným podnikateľom a malým dopravcom, ktorí musia jazdiť obchádzkovými trasami dlhšími o niekoľko desiatok kilometrov.

slovakia

left justify in out

„Obchádzka má navyše 135 km, čo predstavuje výrazné zvýšenie nákladov, ktoré sa stanú pre týchto živiteľov rodín likvidačné,“ vyhlásil Hudacký.


Podľa Hudackého ľudia zlým a necitlivým načasovaním rekonštrukcie ciest trpia. „Opravovať cestu na jednom úseku v rovnakom čase je veľmi necitlivé a nekompetentné. Očakávam, že ministerstvo prehodnotí celé načasovanie, alebo inak vyrieši už rozbehnuté opravy k spokojnosti ľudí. Štát má slúžiť občanom a nie opačne,“ povedal s tým, že vládna strana Smer-SD a kompetentné ministerstvo túto situáciu nezvládli a nepripravili vhodné riešenie s dostatočným časovým predstihom. „Výsledkom tejto nekompetentnosti budú veľké finančné straty na strane živnostníkov, malých a stredných podnikateľov z najmenej rozvinutého regiónu Slovenska, kde je práca vzácnosťou,“ dodal Ján Hudacký.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies