USA vrátili Nemecku päť obrazov stratených počas druhej svetovej vojny

NETKY.SK • 6 Máj 2015, 07:59 • 2 min
USA vrátili Nemecku päť obrazov stratených počas druhej svetovej vojny

WASHINGTON - Päť historických malieb, ktoré boli od konca druhej svetovej vojny nezvestné, sa vrátilo do zbierok v Nemecku na príkaz potomkov ich amerických nadobúdateľov. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Medzi maľbami boli aj tri obrazy, ktoré jeden americký vojak vyhral v pokri. Umelecké diela boli dnes odovzdané nemeckej vláde. Vrátenie organizovalo americké ministerstvo zahraničných vecí s nadáciou Monuments Men, ktorá pátra po kultúrnych objektoch stratených počas druhej svetovej vojny.

 

Tri maľby vyhraté v kartách pochádzajú z umeleckej galérie v nemeckom meste Dessau. Počas vojny boli uskladnené v bani na draslík. Ďalšie dva obrazy - vrátane portrétu britskej kráľovnej Viktórie a jej najstaršej dcéry - sa nachádzali na hrade neďaleko Frankfurtu, ktorý bol zabavený americkou armádou.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies