Pred voľbami vedie jasne súčasný prezident Komorowski

NETKY.SK • 1 Máj 2015, 19:04 • 2 min
Pred voľbami vedie jasne súčasný prezident Komorowski

VARŠAVA - Len niečo vyše týždňa pred poľskými prezidentskými voľbami vedie podľa prieskumu agentúry TNS Polska zverejneného v piatok jasne súčasná hlava štátu Bronislaw Komorowski.

slovakia

left justify in out

Z výsledkov prieskumu vyplýva, že prezident by získal 39 percent hlasov, zatiaľ čo jeho konzervatívny vyzývateľ Andrzej Duda má 25-percentnú podporu. Rovnako prieskum inštitútu IBRiS zverejnený v piatok pripisuje Komorowskému 39 percent a Dudovi 27 percent. Pokiaľ si žiadny z kandidátov nezabezpečí 50 percent hlasov v prvom kole 10. mája, o dva týždne sa uskutoční druhé kolo.

 

Komorowski pred piatimi rokmi s podporou vlády vtedajšieho premiéra Donalda Tuska tesne porazil opozičného lídra Jaroslawa Kaczyńského. Voľby sa na konali v reakcii na tragickú smrť prezidenta a zároveň Jaroslawovho brata Lecha Kaczyńského, ktorý zahynul pri leteckej nehode v Rusku. Opozícia do májových volieb nominovala právnika Dudu. Právom voliť disponuje v Poľsku viac ako 30 miliónov ľudí. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies