Slováci do 21 rokov zdolali českých rovesníkov 2:0, Hapal: Trošku nám viazla kombinácia

NETKY.SK • 30 Apríl 2015, 09:37 • 2 min
Slováci do 21 rokov zdolali českých rovesníkov 2:0, Hapal: Trošku nám viazla kombinácia

SENICA - Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov zdolala v stredajšom prípravnom stretnutí českých rovesníkov 2:0.

slovakia

left justify in out

O góly domácich sa pred 1584 divákmi na štadióne fortunaligového FK Senica v druhom polčase postarali Filip Ďuriš a Dávid Ivan.

 

Slovensko "21" - Česko "21" 2:0 (0:0)

Góly: 52. Ďuriš, 83. Ivan. Rozhodoval: Vučkov (Chorv.), bez kariet, 1584 divákov

zostavy a striedania:

SR "21": Chovan - Šatka, Niňaj, Škriniar, Chvátal - Huk (46. Lupčo) - Brigant (46. Ďuriš), Ivan (93. Šafranko), Chrien (46. Káčer), Mihalík (46. Čmelík) - Zreľák

ČR "21": Zima - Vraštil, Kaša, Karafiát, Matějů (46. Barák) - Fulnek (46. Souček), Čermák (71. Nerad), Hrubý, Holzer (71. Barák) - Ševčík (46. Shejbal) - Chorý (49. Byrtus)

 

Slovenskí reprezentanti sa v úvodných minútach na trávniku prevažne len hľadali, kým sebavedomejší súper bol futbalovejší a zdobila ho aj kompaktná defenzíva. Tú sa domácemu tímu nepodarilo v prvom dejstve prelomiť, pričom si nevypracoval ani jednu streleckú príležitosť do priestoru brány. Zápasu chýbal náboj a hoci boli Slováci v závere polčasu aktívnejší a lepší na lopte, Zimu v českej bráne neohrozili.

 

Po prestávke poslali oba tímy na trávnik čerstvé sily. Ťah vyšiel predovšetkým domácemu trénerovi Pavlovi Hapalovi, ktorého striedajúci žolík Ďuriš dostal ideálnu prihrávku sprava od Čmelíka a úspešným sklzom otvoril skóre - 1:0. V 56. minúte mohol na neho nadviazať Lupčo, ktorému sa lopta po hlavičke odrazila od súpera na volej, no ten skončil tesne vedľa brány. Po hodiny hry sa prihlásili o slovo aj Česi. Najskôr ich o vyrovnanie obral ofsajdový verdikt a v 64. minúte vytesnil Holzerovu technickú strelu na roh Chovan. V ďalšom priebehu duelu sa hra rozprúdila a Slováci potvrdili víťazstvo druhým gólom. Čmelík sedem minút pred koncom naservíroval loptu Ivanovi, ktorý v sklze upravil na konečných 2:0.

 

hlasy po zápase:

Pavel Hapal, tréner SR "21": "Viazla nám kombinácia. Neboli sme takí presní ako v uplynulých dueloch proti Nórom a Ukrajine. Na druhej strane, vždy si vážim víťazstvo viac, keď to tímu nejde. Hrali sme pozornejší v defenzíve, pretože Čechom sa nepodarilo vytvoriť si väčší tlak, hoci nás pri gólovej šanci podržal aj brankár."

Pavel Hoftych, tréner ČR "21": "Bola to vhodná previerka pre oba tímy. Hoci sa ešte len zohrávajú, pre nás to bola výborná konfrontácia. V zápase proti Slovensku je tam vždy aj trošku viac emócií. Bolo to vcelku vyrovnané, niekedy sme boli lepší my, inokedy oni. Slovenské mužstvo bolo dôraznejšie v šestnástke, a to rozhodlo."

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies